Ceapă verde calorii. Fie că o punem în mâncare – de la orez la mazăre – sau că o mâncăm crudă, cu puțină sare, ceapa verde reușește de fiecare dată să dea o savoare inconfundabilă mâncărurilor. Iată câte calorii are ceapa verde.
Ceapă verde calorii la 100 de grame
Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de ceapă verde în stare crudă conțin 32 de calorii.
Aceeași sursă arată că vârfurile albe ale cepei conțin și mai puține calorii. 100 de grame de vârfuri albe au 27 de calorii.
Iată și restul de valori nutriționale pentru 100 de grame de ceapă verde întreagă:
– 1,83 grame de proteine
– 0,19 grame de lipide
– 7,34 grame de carbohidrați
– 2,6 grame de fibre
– 2,33 grame de zaharuri
– 72 de mg de calciu
– 1,48 mg de fier
– 20 de mg de magneziu
– 37 de mg de fosfor
– 267 de mg de potasiu
– 16 mg de sodiu
– 0,39 mg de zinc
– 18,8 mg de vitamina C
– 0,055 mg de vitamina B1
– 0,08 mg de vitamina B2
– 0,525 mg de vitamina B3
– 0,061 mg de vitamina B6
– 0,55 mg de vitamina E
Ceapă verde calorii – Ce aport caloric are o ceapă verde
Însă o ceapă verde este mult mai mică și nu are 100 de grame. De regulă, o ceapă verde are aproximativ 15 grame. Rezultă, așadar, că o ceapă verde are în jur de 5 calorii. Dacă veți consuma 10 cepe abia veți ajunge la 50 de calorii.
Prin urmare, numărul de calorii conținut de ceapa verde este foarte redus.
Ceapa verde în gastronomia internațională
Ceapa verde se folosește într-o mulțime de mâncăruri.
– în Mexic și în sud-vestul Statelor Unite, cepele verzi sunt stropite cu sare, fripte întregi, iar apoi mâncate cu brânză și orez. Peste se poate pune și suc de lămâie și sunt servite ca garnitură la friptură.
– În bucătăria catalană se prepară calçots, un tip de ceapă care este friptă pe grătar, iar apoi băgată în sos salvitxada (ingrediente: toast, usturoi și oțet) sau romesco (ingrediente: roșii, usturoi, nuci), potrivit Wikipedia.org.
– În Japonia, ceapa verde este folosită în special ca topping pentru tofu (brânză din lapte de soia).
– În China ceapa verde este utilizată de regulă împreună cu ghimbir și usturoi pentru a găti o varietate de legume și de tipuri de carne. Partea albă a cepelor este de obicei prăjită cu alte ingrediente, în vreme ce partea verde este tăiată și folosită pentru a decora mâncarea.
– În Vietnam se gătesc cepe fermentate cu ocazia Tết, Anul Nou Vietnamez. În bucătăria vietnameză se mai folosește și un fel de sos pe bază de ceapă prăjită în ulei.
– În India, ceapa verde este consumată crudă pe post de aperitiv.
– În Marea Britanie, ceapa verde este tăiată și adăugată uneori în piure sau în salata de cartofi.
– În Insulele Filipine, ceapa verde se folosește ca ingredient pentru a obține un condiment local numit palapa, care se face din ceapă, ghimbir și chili.
Dacă acest articol despre ceapă verde calorii vi s-a părut util, s-ar putea să vă intereseze și alte articole despre nutriție:
Piept de pui la cuptor calorii
Supă cremă de ciuperci calorii
Câte calorii are un pahar de Cola
Calorii ceafă de porc la grătar
Câte calorii are un pahar de vin
Câte calorii are o înghețată la cornet
Câte calorii are ciorba de fasole
Câte calorii are o felie de pâine graham
Câte calorii are o felie de tort
Câte calorii are o linguriță de miere
Câte calorii are înghețata de ciocolată
Câte calorii are o felie de pâine cu unt
Câte calorii are o pungă de pufuleți
Piept de pui la grătar calorii
Semințe floarea soarelui calorii
Câte calorii are o felie de cașcaval
Câte calorii au cartofii prăjiți
Câte calorii are un pahar de lapte
Câte calorii are o linguriță de zahăr
Câte calorii are o felie de cozonac
Câte calorii are un ou fiert tare
Câte calorii are o felie de pizza
Câte calorii are o felie de pâine
Diferența între zahăr alb și brun
Câte calorii are un porumb fiert
Câte calorii are un grapefruit
Câte calorii are brânza de capră
Câte calorii are un castravete
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: