Ceapă verde calorii. Ce aport caloric are o ceapă? Dar 100 de grame?

ceapă verde calorii
Foto: szjeno09190 / pixabay.com

Ceapă verde calorii. Fie că o punem în mâncare – de la orez la mazăre – sau că o mâncăm crudă, cu puțină sare, ceapa verde reușește de fiecare dată să dea o savoare inconfundabilă mâncărurilor. Iată câte calorii are ceapa verde.

Ceapă verde calorii la 100 de grame

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de ceapă verde în stare crudă conțin 32 de calorii.

Aceeași sursă arată că vârfurile albe ale cepei conțin și mai puține calorii. 100 de grame de vârfuri albe au 27 de calorii.

Iată și restul de valori nutriționale pentru 100 de grame de ceapă verde întreagă:

– 1,83 grame de proteine
– 0,19 grame de lipide
– 7,34 grame de carbohidrați
– 2,6 grame de fibre
– 2,33 grame de zaharuri
– 72 de mg de calciu
– 1,48 mg de fier
– 20 de mg de magneziu
– 37 de mg de fosfor
– 267 de mg de potasiu
– 16 mg de sodiu
– 0,39 mg de zinc
– 18,8 mg de vitamina C
– 0,055 mg de vitamina B1
– 0,08 mg de vitamina B2
– 0,525 mg de vitamina B3
– 0,061 mg de vitamina B6
– 0,55 mg de vitamina E

Ceapă verde calorii – Ce aport caloric are o ceapă verde

Însă o ceapă verde este mult mai mică și nu are 100 de grame. De regulă, o ceapă verde are aproximativ 15 grame. Rezultă, așadar, că o ceapă verde are în jur de 5 calorii. Dacă veți consuma 10 cepe abia veți ajunge la 50 de calorii.

Prin urmare, numărul de calorii conținut de ceapa verde este foarte redus.

Ceapa verde în gastronomia internațională

Ceapa verde se folosește într-o mulțime de mâncăruri.

– în Mexic și în sud-vestul Statelor Unite, cepele verzi sunt stropite cu sare, fripte întregi, iar apoi mâncate cu brânză și orez. Peste se poate pune și suc de lămâie și sunt servite ca garnitură la friptură.

– În bucătăria catalană se prepară calçots, un tip de ceapă care este friptă pe grătar, iar apoi băgată în sos salvitxada (ingrediente: toast, usturoi și oțet) sau romesco (ingrediente: roșii, usturoi, nuci), potrivit Wikipedia.org.

– În Japonia, ceapa verde este folosită în special ca topping pentru tofu (brânză din lapte de soia).

– În China ceapa verde este utilizată de regulă împreună cu ghimbir și usturoi pentru a găti o varietate de legume și de tipuri de carne. Partea albă a cepelor este de obicei prăjită cu alte ingrediente, în vreme ce partea verde este tăiată și folosită pentru a decora mâncarea.

– În Vietnam se gătesc cepe fermentate cu ocazia Tết, Anul Nou Vietnamez. În bucătăria vietnameză se mai folosește și un fel de sos pe bază de ceapă prăjită în ulei.

– În India, ceapa verde este consumată crudă pe post de aperitiv.

– În Marea Britanie, ceapa verde este tăiată și adăugată uneori în piure sau în salata de cartofi.

– În Insulele Filipine, ceapa verde se folosește ca ingredient pentru a obține un condiment local numit palapa, care se face din ceapă, ghimbir și chili.

Dacă acest articol despre ceapă verde calorii vi s-a părut util, s-ar putea să vă intereseze și alte articole despre nutriție:

Cartofi dulci calorii

Salată verde calorii

Orez fiert calorii

Unt de arahide calorii

Cartofi la cuptor calorii

Semințe floarea soarelui calorii

Pulpă de pui calorii

Piept de pui calorii

Ulei de măsline calorii

Câte calorii are o felie de cașcaval

Câte calorii are un hamburger

Câte calorii are telemeaua

Câte calorii are mămăliga

Câte calorii are ciocolata

Câte calorii au cartofii prăjiți

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.