Nokian a produs în România prima anvelopă cu zero CO2 impact de mediu

FOTO: VenV/Pixabay.com
FOTO: VenV/Pixabay.com

Fabrica Nokian Tyres din Oradea, România, a produs prima anvelopă, fiind prima fabrică de anvelope din lume cu zero CO2 impact de mediu.

În România, noua fabrică Nokian Tyres pentru producția de anvelope pentru autoturisme, care s-a construit la Oradea, a produs prima anvelopă la 1 iulie, a informat compania finlandeză. 

„Construcţia se desfășoară conform programului și bugetului, producția comercială de anvelope ste estimată să înceapă la începutul anului 2025. Cu prima anvelopă, am putut testa capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele decurg conform planului”, se menţionează în comunicatul de presă al Nokian Tyres, care a luat decizia de a construi o fabrică în România cu o capacitate de 6 milioane de anvelope pe an, după vânzarea celei mai mari întreprinderi din Vsevolojsk – Tatneft (cu o capacitate de 17 milioane de anvelope). 

Construcţia fabricii din România a avut loc în mai 2023, potrivit Rador Radio România.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.