Câte calorii are brânza de oaie în funcție de cât de grasă este

câte calorii are brânza de oaie
Foto: Ajale / pixabay.com

Spre deosebire de brânza de vacă, de exemplu, cea de oaie este mai puțin consumată deoarece multora nu le place mirosul de oaie. Însă dacă nu vă deranjează să o mâncați, iată câte calorii are brânza de oaie și câte grăsimi.

În general, brânza de capră este un aliment gras, care conține, în medie, 250-300 de calorii la 100 de grame, în funcție de cantitatea de grăsimi.

Există însă și sortimente de brânză de capră slabă, cu mai puțin de 100 de calorii la 100 de grame, dar și tipuri de brânză de oaie foarte grase, cu 30-40% grăsime, care ajung chiar și la 500 de calorii la 100 de grame.

Câte calorii are brânza de oaie

– Telemeaua de oaie cu 48% grăsime, 200 de grame, de la Gusturi românești, conține 261 de calorii la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag.

– Telemeaua de oaie de la 365, la cutie de 400 de grame, conține 235 de calorii la 100 de grame. Are, de asemenea, 15,2 grăsimi saturate la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, cheag, agent de întărire (clorură de calciu), culturi lactice selecționate.

– Telemeaua de oaie de la Olympus, la pachet de 400 de grame, are 261 de calorii la 100 de grame. Conținutul de grăsimi saturate este de 15,4 grame la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag.

Câte calorii are telemeaua de oaie

– Telemeaua din lapte de oaie de la Gusturi românești conține 252 de calorii la 100 de grame. Conținutul de grăsimi saturate este de 12 grame la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, cheag.

– Telemeaua de oaie de la President, la pachet de 350 de grame, conține 292 de calorii la 100 de grame. Conținutul de grăsimi saturate este de 15,3 grame la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie, pasteurizat (origine România). Grăsime în substanță uscată: minimum 50%.

– Telemeaua de oaie maturată în saramură, de la Olympus, de 400 de grame, are 276 de calorii la 100 de grame. Conținutul de grăsimi saturate este de 16,1 grame la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag.

Câte calorii are brânza de oaie grasă

– Brânza fermentată de oaie de la Horezu, Five Continents, la pachet de 500 de grame, are un conținut foarte ridicat de grăsimi (43 de grame la 100 de grame, dintre care 26,7 grame sunt grăsimi saturate). Valoarea energetică a acestui sortiment este de 500 de calorii la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie pasteurizat, sare, culturi lactice, aditiv alimentar (LIZOSIMA) (provenită din ALBUȘ DE OU), clorură de calciu, cheag.

– Brânza de oaie cu rozmarin de la Euroser, la pachet de 130 de grame, are și ea un conținut ridicat de grăsimi: 36 de grame la 100 de grame, dintre care 24 de grame sunt grăsimi saturate. Conținutul caloric al acestei varietăți de brânză este de 424 de calorii la 100 de grame. Ingrediente: lapte crud de oaie, sare, cheag animal, culturi lactice (din lapte), conservant (E252, E1105 (lizozima din ou)). Crustă: conservanți (E235, E202), colorant (E172), rozmarin min. 1%.

– Brânza de oaie Graviera, de la Olympus, la pachet de 350 de grame, conține 30 de grame de grăsimi la 100 de grame, dintre care 21 de grame sunt grăsimi saturate. Acest tip de brânză conține 380 de calorii la 100 de grame. Ingrediente: produs din lapte de oaie pasteurizat, sare, cheag, culturi lactice.

– Brânza maturată de oaie de la El Pastor – Polvorosa, cu un conținut foarte mare de grăsimi (31,7 grăsimi la 100 de grame, dintre care 22 de grame grăsimi saturate), are 391 de calorii la 100 de grame. Ingrediente: lapte proaspăt de oaie, sare, cheag, fermenți LACTICI, conservant E252 și conservant E1105 (derivat de OU), CRUSTA, conservant E235, conservant E202 și colorant E172.

Câte calorii are brânza de oaie slabă

– Brânza bio de oaie de la Kondov, la pachet de 200 de grame, are 94,8 calorii la 100 de grame, iar conținutul de grăsimi este saturate este de 4,5 grame la 100 de grame. Ingrediente: lapte de oaie bio pasteurizat 96,95%, cheag 0,017%, culturi lactice 0,001%, clorură de calciu 0,032%, sare 3%.

Dacă acest articol despre câte calorii are brânza de oaie vi s-a părut util, s-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc calorii

Gorgonzola calorii

Carne de vită calorii

Calorii ciuperci la cuptor

Piept de pui la cuptor calorii

Supă cremă de ciuperci calorii

Crema de zahăr ars calorii

Calorii ciuperci la grătar

Câte calorii are un pahar de Cola

Calorii ceafă de porc la grătar

Câte calorii are un pahar de vin

Câte calorii are o înghețată la cornet

Câte calorii are ciorba de fasole

Câte calorii are o shaorma

Câte calorii are o felie de pâine graham

Câte calorii are o felie de tort

Câte calorii are un covrig

Câte calorii are o clătită

Câte calorii au căpșunele

Câte calorii are o linguriță de miere

Brânză topită calorii

Câte calorii are înghețata de ciocolată

Ficat de pui calorii

Parmezan calorii

Parizer calorii

Calorii mozzarella

Câte calorii are o gogoașă

Cartofi wedges calorii

Piure de cartofi calorii

Ciuperci champignon calorii

Mâncare de mazăre calorii

Calorii crenvurști pui

Calorii pască

Câte calorii are o nectarină

Calorii struguri albi

Câte calorii are o pară

Câte calorii are o prună

Salam de biscuiți calorii

Câte calorii are o felie de pâine cu unt

Câte calorii are o pungă de pufuleți

Brânza de burduf calorii

Plăcintă cu brânză calorii

Calorii șnițel pui

Cașcaval pane calorii

Salata de vinete calorii

Salata de boeuf calorii

Piept de pui la grătar calorii

Calorii pepene roșu

Câte calorii are o piersică

Câte calorii are un ardei

Câte calorii are peștele

Semințe de dovleac calorii

Cartofi natur calorii

Cartofi dulci calorii

Salată verde calorii

Orez fiert calorii

Ceapă verde calorii

Fulgi de ovăz calorii

Câte calorii are un morcov

Câte calorii are un castravete

Câte calorii au cireșele

Unt de arahide calorii

Cartofi la cuptor calorii

Ceafă de porc calorii

Piept de curcan calorii

Semințe floarea soarelui calorii

Pulpă de pui calorii

Piept de pui calorii

Ulei de măsline calorii

Câte calorii are o felie de cașcaval

Câte calorii are un hamburger

Câte calorii are telemeaua

Câte calorii are mămăliga

Câte calorii are ciocolata

Câte calorii au cartofii prăjiți