Calorii crenvurști pui: 5 sortimente. Comparație cu cei de curcan și de porc

calorii crenvurști pui
Foto: Frank C. Müller / Wikipedia

Calorii crenvurști pui. Dacă vă plac crenvurștii de pui este bine să știți că, de obicei, chiar și cei din piept de pui au mult mai multe calorii decât pieptul de pui obișnuit.

Acest lucru se întâmplă deoarece de multe ori crenvurștii, chiar și cei etichetați <de pui>, conțin un amestec de carne, inclusiv carne de porc sau slănină. Prin urmare, crenvurștii de pui conțin destul de multe grăsimi, iar numărul de calorii este mai ridicat decât în cazul unei fripturi din piept de pui.

Calorii crenvurști pui la 100 de grame

Așadar, numărul de calorii din 100 de grame de crenvurști din piept de pui variază în funcție de tipul de carne folosit: puteți găsi pe piață crenvurști de pui ce conțin 150 de calorii la 100 de grame, dar și sortimente cu 280 de calorii la suta de grame.

Același lucru este valabil și pentru crenvurștii din piept de curcan.

În ceea ce privește crenvurștii din carne de porc, aceștia au în jur de 275-280 de calorii la 100 de grame.

Calorii crenvurști pui – lista ingredientelor

1. Crenvurștii cu piept de pui de la Meda, la pachet de 250 de grame, au 268 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: piept pui (40%), slănină, apă, proteină din lapte, sare, condimente, stabilizator (difosfați), conservanți (acetați de sodiu, nitrit de sodiu), potențiator de aromă (glutamat monosodic), antioxidanți (acid ascorbic, ascorbat de sodiu), arome, colorant (carmin).

2. Crenvurștii cu piept de pui de la Caroli, la pachet de 280 de grame, 287 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: 50% piept de pui, 30% carne de porc, slănină, apă, sare, proteină animală din porc, condimente, stabilizatori (difosfați, trifosfați), antioxidanți (acid ascorbic, ascorbat de sodiu, eritorbat de sodiu), extracte de condimente, arome, agent de întărire (lactat de sodiu), zaharuri (dextroză, maltodextrină), aromă de fum, conservanți (nitrit de sodiu, acetați de sodiu, acid lactic, lactat de calciu).

3. Crenvurștii bio de pui de la Golfera, la pachet de 160 de grame, au 156 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: carne de pui (88%), apă, sare marină, amidon cartofi, dextroză, zahăr, maltodextrină, sare marină afumată, condimente, antioxidanți (acid ascorbic, arome naturale, înveliș (zahăr brut din trestiem), extract de leuștean, zahăr caramelizat, ciuperci, suc de legume (morcov, ceapă, dovleac), conservant (nitrat de sodiu).

4. Crenvurștii cu piept de pui de la 365, la pachet de 300 de grame, au 272,62 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: piept de pui 52%, slănină, apă, proteină din zer (lapte), amidon de cartofi, sare, condimente, stabilizator: difosfați de sodiu, antioxidant: acid ascorbic și acorbat de sodiu, extracte de condimente, arome, conservant: nitrit de sodiu.

5. Crenvurștii cu piept de pui de la Fox, la pachet de 470 de grame, au 234 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: carne piept de pui 30%, slănină, piele de pui, apă, sare, amidon, fibre vegetale, proteină din lapte, stabilizatori: di-polifosfați de sodiu și potasiu, condimente și arome, potențiator de aromă: glutamat monosodic, zaharuri, antioxidanți: acid ascorbic, izoascorbat de sodiu, aromă de fum, conservant: nitrit de sodiu.

Calorii crenvurști porc la 100 de grame

1. Crenvurștii de porc extra de la Caroli, la pachet de 280 de grame, conțin 283 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: carne de porc (80%), apă, gușă de porc fără șorici, sare, amidon din cartofi, stabilizatori (difosfați, trifosfați), proteină din lapte, condimente, extracte de condimente, zaharuri (lactoză, dextroză), agent de întărire (lactat de sodiu), antioxidant (ascorbat de sodiu), arome, aromă de fum, conservanți (nitrit de sodiu, acetat de sodiu, acid lactic), colorant (carmine).

2. Crenvurștii Martinel de la Reinert, la pachet de 180 de grame, au 275 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: carne de porc (85%), apă, sare, condimente (conțin muștar), dextroză, extract de condimente, stabilizatori (difosfați de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), conservant (nitrit de sodiu).

Calorii crenvurști curcan la 100 de grame

1. Crenvurștii cu piept de curcan de la Caroli, la pachet de 280 de grame, conțin 180 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: 50% piept de curcan, 30% carne de porc, apă, slănină, sare, stabilizatori (trifosfați), arome, zaharuri (zahăr, dextroză), condimente, antioxidanți (eritorbat de sodiu, acid eritorbic), extracte de condimente, aromă de fum, conservant (nitrit de sodiu).

2. Crenvurștii Golfera de la Le Bio Delizie, la pachet de 160 de grame, conțin 154 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: Carne de curcan (86%), apă, sare marină, amidon cartofi, dextroză, zahăr, maltodextrină, sare de mare afumată, condimente, antioxidanți (acid ascorbic), arome naturale, bulion (zahăr, extract de leuștean, caramel, ciuperci, suc vegetal (morcov, ceapă, dovleac), conservant (nitriți de sodiu).

3. Crenvurștii de curcan de la Ifnatis, la pachet 2 X 300 de grame, conțin 239 de calorii la 100 de grame.

Ingrediente: carne de curcan (50%), apă, piele de curcan, amidon, regulator de aciditate: lactat de sodiu, zer pudră, proteine din soia, proteine din lapte, lactoză, stabilizatori: tri-si difosfați de sodiu, sirop de glucoză, antioxidant: ascorbat, aromă, aromă de fum, potențiator de gust: glutamat de sodiu, ribonucleotide disodice, dextroză, zahăr, boia de ardei, conservant: nitrit de sodiu.

Foto: Frank C. Müller / Wikipedia

Dacă acest articol despre calorii crenvurști pui vi s-a părut util, s-ar putea să vă intereseze și alte articole de nutriție:

Cotlet de porc calorii

Gorgonzola calorii

Carne de vită calorii

Calorii ciuperci la cuptor

Piept de pui la cuptor calorii

Supă cremă de ciuperci calorii

Crema de zahăr ars calorii

Calorii ciuperci la grătar

Câte calorii are un pahar de Cola

Calorii ceafă de porc la grătar

Câte calorii are un pahar de vin

Câte calorii are ciorba de fasole

Câte calorii are o înghețată la cornet

Câte calorii are o shaorma

Câte calorii are o felie de pâine graham

Câte calorii are o felie de tort

Câte calorii are un covrig

Câte calorii are o clătită

Câte calorii au căpșunele

Câte calorii are o linguriță de miere

Brânză topită calorii

Câte calorii are înghețata de ciocolată

Ficat de pui calorii

Parmezan calorii

Parizer calorii

Calorii mozzarella

Câte calorii are o gogoașă

Cartofi wedges calorii

Piure de cartofi calorii

Ciuperci champignon calorii

Mâncare de mazăre calorii

Calorii struguri albi

Câte calorii are o nectarină

Câte calorii are peștele

Cartofi natur calorii

Unt de arahide calorii

Cartofi la cuptor calorii

Semințe floarea soarelui calorii

Pulpă de pui calorii

Piept de pui calorii

Ulei de măsline calorii

Câte calorii are o felie de cașcaval

Câte calorii are un hamburger

Câte calorii are telemeaua

Câte calorii are mămăliga

Câte calorii are ciocolata

Câte calorii au cartofii prăjiți

 
 
 
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.