Marcel Ciolacu va propune ca PSD să-l susțină pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, văzut drept potențial candidat la prezidențiale, a declarat că le va propune liderilor social-democrați varianta susținerii unui candidat independent, Mircea Geoană.

Afirmațiile au fost făcute de Marcel Ciolacu într-o discuție informală, înaintea ședinței de Guvern.

Propunerea de susținere a lui Mircea Geoană ar urma să fie făcută în cadrul congresului PSD.

PSD și PNL s-au înțeles ca alegeri parlamentare să aibă loc pe 1 decembrie, iar cele două tururi ale prezidențialelor să fie pe 24 noiembrie și 8 decembrie.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza:

  • primul tur în data de 24 noiembrie
  • al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, transmite coaliția de guvernare, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.