O școală privată din Londra va deschide prima sală de clasă din Marea Britanie cu lecții predate de inteligența artificială în loc de profesori umani. Susținătorii demersului spun că tehnologia susține o învățare precisă, personalizată, în timp ce criticii sunt de părere că predarea de către AI va duce la un „viitor fără suflet și sumbru”, relatează Sky News.
Prima clasă „fără profesor” din învățământul secundar din Marea Britanie, care folosește inteligența artificială în loc de profesori umani, va fi organizată la David Game College, o școală privată din Londra. Din septembrie, 20 de elevi vor participa la noul curs fără profesor uman.
Elevii vor învăța pe computere, folosind o combinație de platforme de inteligență artificială și căști de realitate virtuală.
Platformele AI pot să învețe în ce domenii excelează un anumit elev și la ce materii are nevoie de mai mult ajutor. Apoi, inteligența artificială își adaptează planurile de lecție în funcție de nivelul elevului. Planul de lecții al fiecărui student este personalizat.
„Există mulți profesori excelenți, dar toți suntem failibili”, a declarat John Dalton, directorul școlii, pentru sursa citată. „În cele din urmă, dacă vrei cu adevărat să știi exact de ce un copil nu învață, cred că sistemele AI pot identifica acest lucru mai eficient.”
Cei 20 de elevi vor plăti în jur de 27.000 de lire sterline pe an pentru aceste ore de clasă cu AI.
Pe parcursul lecțiilor, elevii vor avea 3 „antrenori de învățare” care le vor monitoriza comportamentul și le vor oferi sprijin.
Cu toate acestea, ideea de a introduce profesori AI la clasă este controversată. Chris McGovern, un profesor pensionar și un fost consilier guvernamental, spune că, deși AI are un rol în educație, introducerea unor profesori AI duce lucrurile prea departe.
„Înțeleg de ce [școlile] pot impulsiona AI. În primul rând, este mai ieftin”, a spus el. „Problema cu AI și ecranul computerului este că este o mașină și este inert, așa că dezumanizezi procesul de învățare, eliminând acele abilități interpersonale și interacțiunea dintre elevi și profesor. Este un viitor sumbru, fără suflet, dacă va fi doar pe calea AI.”
Inteligența artificială este deja folosită pe scară largă în sălile de clasă din Marea Britanie.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: