Câte calorii are o porție de paste carbonara. 9 exemple

câte calorii are o porție de paste carbonara
Foto: FatherSecret / pixabay.com

Iubiți pastele? Atunci ar fi bine să fiți atenți când le consumați deoarece pastele au mulți carbohidrați, iar brânza are multe grăsimi. Iată câte calorii are o porție de paste carbonara.

Ingrediente paste carbonara

Aproape toate ingredientele folosite pentru a găti paste carbonara sunt bogate în grăsimi ori în carbohidrați: pastele propriu-zise, guanciale (tipul de șuncă de porc italiană folosită în mod normal la pastele carbonara), brânza (parmezan sau pecorino), uleiul de măsline și ouăle.

Numărul de calorii variază foarte mult de la un producător la altul ori de la un restaurant la altul. Ne putem folosi de diverse informații din spațiul public pentru a calcula câte calorii are o porție de paste carbonara.

Calorii 100 de grame de paste carbonara

Spre exemplu, pastele carbonara vândute de un lanț de restaurante din Statele Unite conțin 200 de calorii la suta de grame. O porție are 220 de grame și conține 440 de calorii, se arată pe site-ul Departamentului de Agricultură din Statele Unite.

Un alt lanț de localuri din SUA vinde paste carbonara ce conțin 253 de calorii la suta de grame. O porție are 300 de grame și conține, așadar, 759 de calorii.

Acum, deoarece restaurantele sunt obligate să treacă numărul de calorii în meniu, putem afla mult mai ușor și câte calorii au pastele carbonara vândute în România.

câte calorii are o porție de paste carbonara
Foto: shuichin / pixabay.com

Câte calorii are o porție de paste carbonara de la restaurant

Haideți să vedem câte calorii are o porție de paste carbonara de la diverse restaurante din țară. De pildă, pastele carbonara de la Domino’s Pizza conțin 281 de calorii la suta de grame de produs. O porție întreagă are, potrivit producătorului, 390 de calorii. Prin urmare, aceasta conține 1.096 de calorii.

Spaghetele carbonara de la El Pato conțin 371 de calorii la suta de grame. Deoarece o porție are 400 de grame, rezultă că aceasta conține 1.486 de calorii.

Pastele carbonara de la Royal Pizza au, conform informațiilor nutriționale publicate de producător, 395 de grame și conțin 1.170 de calorii.

O porție de paste carbonara de la Restaurantul Elena are 450 de grame și conțin 798 de calorii, potrivit meniului.

Câte calorii are o porție de paste carbonara – cum estimați

După cum vedeți, numărul de calorii pentru 100 de grame de paste carbonara poate varia destul de mult – de la 200 de calorii până la 370 de calorii. Tocmai din acest motiv este bine că localurile și restaurantele sunt obligate acum să afișeze numărul de calorii.

Dacă totuși ajungeți să mâncați paste carbonara dintr-un local unde nu sunt afișate caloriile, puteți estima singuri numărul de calorii: cât de mult ulei conțin și cât de multă brânză? Aceste alimente sunt mai grase decât carnea și pastele, deci vă puteți face o imagine.

Calorii pentru 100 de grame de spaghete carbonara

Potrivit portalului de nutriție nutritionix.com, 100 de grame de paste carbonara au în jur de 200 de calorii. Dacă veți consuma o porție de 300 de grame veți introduce în corp 600 de calorii. Dacă porția este și mai mare, de 400 sau de 500 de grame, numărul de calorii ajunge la 800 sau chiar la 1.000.

Așadar câte calorii are o porție de paste carbonara depinde și de dimensiunile porției, nu doar de ingredientele utilizate.

Conform aplicației de fitness MyFitnessPal, o porție de spaghetti carbonara de 250 de grame conține 581 de calorii.

Foto: FatherSecret / shuichin / pixabay.com

Dacă acest articol vi s-a părut util v-ar putea interesa și:

Câte calorii are popcornul de la cinema sau pentru microunde

Câte calorii are un sandwich cu șuncă și cașcaval. 6 exemple

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval. 4 exemple

Câte calorii are pepenele galben. O felie sau 100 de grame

Câte calorii are o salată de legume cu sau fără dressing, ulei, oțet

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval. 4 exemple

Câte calorii are laptele de vacă gras, degresat, semidegresat

Câte calorii are un burger de vită făcut în casă sau de la fast food

Câte calorii are o merdenea de 100 de grame. Dar o brânzoiacă

Câte calorii are un croissant cu unt. Mic, mare sau de la Starbucks

Câte calorii are un ou prăjit în ulei. Mare, mic, mediu

Câte calorii are o shaorma mică de pui sau de vită. Ghid de calcul

Câte calorii are o pizza cu șuncă, ton, pui etc. 12 sortimente

Câte calorii are un covrig cu semințe de mac, susan, floarea-soarelui

Ketchup calorii 100 grame: dulce sau iute. Tomi, Heinz, Hellmann’s

Câte calorii are un măr verde mare, mediu sau mic. 100 de grame

Câte calorii are o omeltă din 3 ouă

Câte calorii are o ciorbă de pui

Câte calorii are pateul de porc, pui, rață, curcan, gâscă sau vegan

Câte calorii are șunca afumată. Ceafă, pulpă, piept, costiță de porc

Câte calorii au murăturile. Castraveți, gogoșari, gogonele, varză

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.