Cele 5 țări subestimate ca destinații de vacanță, recomandate de un bărbat care a vizitat 107 state din lume

ash Jurberg
Foto: ash_happens / Instagram

Ash Jurberg, un tânăr din Australia pasionat de călătorii, și care a vizitat până acum 107 țări, a povestit pentru publicația „Business Insider” care sunt cele 5 țări subestimate ca destinații de vacanță pe care le recomandă turiștilor.

„Am fost în 107 țări. Italia și Mexic sunt grozave, dar aceste 5 destinații subestimate ar trebui să fie pe lista ta de călătorii”, a povestit el. Deși sunt adesea trecute cu vederea pentru locuri mai populare, cele 5 state merită din plin să fie vizitate.

Printre avantajele destinațiilor turistice mai puțin cunoscute se numără prețurile, care sunt adesea mai mici decât în locurile foarte populare, precum și lipsa aglomerației: „În calitate de persoană care a fost în 107 țări, vă pot spune că fiecare regiune a lumii are o țară adesea trecută cu vederea, care poate oferi o experiență mai plină de satisfacții decât un loc mai binecunoscut. Aceste destinații mai puțin cunoscute sunt adesea mai puțin aglomerate, iar banii tăi ar putea avea mai multă valoare.”

1. Estonia

„Estonia este un vis european. Am fost imediat captivat de aspectul de basm din Tallinn, capitala Estoniei. Plimbarea pe străzile pietruite din interiorul zidurilor de cetate ale orașului vechi m-a dus înapoi în epoca medievală. Orașul este suficient de mic pentru a fi explorat pe jos și sunt multe locuri pentru pasionații de istorie și arhitectură.

Deși mulți oameni vizitează Tallinn ca o excursie de o zi de la Helsinki, care se află la 2 ore cu feribotul, merită să stați aici câteva zile și să vă îndreptați spre zona rurală din Estonia. Drumurile sunt adesea destul de goale și incredibil de liniștite. Mi-a plăcut atât de mult Estonia încât m-am întors de încă două ori în cele 18 luni de la prima vizită”, a spus călătorul.

talinn estonia
Foto: hanswell / pixabay.com

2. Oman

„Dubaiul primește multă atenție pentru oportunitățile sale de călătorie luxoase și mulți cunosc Qatarul pentru că a găzduit recent Cupa Mondială, dar Omanul aflat în apropiere nu trebuie sărit. La urma urmei, capitala Omanului, Muscat, oferă o poartă excelentă către țară.

O plimbare de-a lungul frumoasei Cornișe vă va purta de-a lungul apei și pe la Marele Bazar, un loc plin de viață. Pentru cei care iubesc drumețiile, există o mulțime de opțiuni în Oman, inclusiv câteva trasee ușoare în Muscat, care oferă vederi minunate asupra orașului.

Uimitorul Wadi Shab se află la mai puțin de două ore de capitală și este una dintre cele mai grozave drumeții pe care le-am experimentat vreodată. Traseul vă poartă prin chei înguste și prin pâraie, și se termină cu peșteri incredibile.

Este o experiență atât de uluitoare încât mă așteptam să fie plină de turiști, dar nu a fost când am vizitat-o noi. Am văzut doar o mână de oameni, ceea ce ne-a permis să ne bucurăm cu adevărat de călătoria noastră.

oman
Foto: schamane27 / pixabay.com

3. Namibia

„Am văzut multe părți ale Africii, dar Namibia cred că este locul meu preferat. Am fost norocos să merg în safari în Kenya, Botswana și Tanzania, dar dintre toate, Namibia este destinația mea preferată de călătorie.

Pe când eram acolo, am închiriat o rulotă și am făcut un tur al țării, ceea ce ne-a permis să o explorăm pe cont propriu. Din nou, am evitat aglomerația, iar în locurile de campare eram de obicei doar noi și animalele locale. Era un răsfăț special să ne trezim cu sunetele făcute de maimuțe, elefanți și chiar lei, mai ales știind că eram în siguranță în rulota noastră.

Pe lângă fauna sălbatică, în Namibia sunt multe de explorat, inclusiv dune colosale, pe care le-am urcat și coborât – fără îndoială, punctul culminant al călătoriei pentru copiii mei”, a mai povestit Ash Jurberg.

namibia
Foto: katja / pixabay.com

4. Sri Lanka

„Asia are câteva plaje frumoase, dar Sri Lanka are plaje și plantații de ceai, munți, stânci, cascade și multe altele. Am vizitat Sri Lanka anul trecut și am angajat un șofer și ghid care ne-a arătat peisajele diverse ale acestei țări insulare. Mâncarea a fost grozavă și extrem de ieftină – de cele mai multe ori, familia noastră de 4 persoane a mâncat cu mai puțin de 10 dolari americani.

Localnicii cu care am interacționat au fost incredibil de prietenoși, iar insula este, de asemenea, suficient de mică pentru a permite o explorare aprofundată într-un timp relativ scurt”, a apreciat el.

sri lanka
Foto: Poswiecie / pixabay.com

5. Costa Rica

„Costa Rica este un loc excelent de vizitat în America Centrală”, și-a încheiat lista Jurberg, menționând că a fost acolo împreună cu soția sa în luna de miere: „Deși este o destinație populară, Costa Rica oferă o experiență de călătorie autentică, deoarece simt că încă nu a fost copleștită de turiști. La fel ca celelalte țări de pe această listă, are un peisaj divers, de la plaje cu nisip alb la păduri tropicale și la vulcani, așa că sunt multe de făcut.”

costa rica
Foto: InfiniteThought / pixabay.com

Foto: Poswiecie / katja / InfiniteThought / hanswell / schamane27 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.