Un nou nod rutier apare în România. Va facilita accesul pe Autostrada A3

autostrada a3
Autostrada A3. Foto: Brgh / Wikipedia.org

Un nou nod rutier va apărea în zona de sud a județului Dâmbovița, situat între comunele Petrești și Corbii Mari, a anunțat Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, citat de adevărul.ro.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

Acesta va facilita intrarea și ieșirea pe viitoarea Autostradă A3 pentru locuitorii din sudul județului Dâmbovița și va contribui la fluidizarea traficului în zonă. Nodul rutier va fi amplasat aproape de intrarea în comuna Uliești.

„Între nodul rutier de la Petrești și cel de la Corbii Mari, o să mai apară încă un nod rutier care o să asigure intrarea și ieșirea pe Autostrada A3, undeva la nordul comunei Corbii Mari, foarte aproape de intrarea în Uliești. În perioada următoare o să vedeți lucrările în zonă și noul nod rutier implementat. Eu spun că într-un an, maxim un an și jumătate va fi finalizat”, a declarat Săvoiu.

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV, și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș 2, potrivit Wikipedia.org.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

Până acum, au fost date în folosință numai câteva tronsoane din A3, ca de exemplu București-Ploiești, Râșnov-Cristian, Turda – Cluj-Napoca sau Turda – Câmpia Turzii.

Ne găsești și pe Threads.

Foto: Brgh / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.