Inundații istorice în Dubai. Mașini luate de ape, aeroportul transformat în lac, case și mall-uri inundate

Foto: Captură YouTube

Au fost inundații istorice în Dubai ieri, după ce în doar 12 ore a plouat cât ar fi plouat în mod normal într-un an întreg, relatează CNN.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

Drumurile s-au transformat în râuri, iar apa a inundat mai multe locuințe și sedii de companii.

Clipurile filmate au arătat pista Aeroportului Internațional Dubai sub apă, în timp ce avioanele încercau să navigheze prin apă.

Perturbarea operațiunilor aeriene a continuat până miercuri, drumurile de acces fiind blocate de inundații. Mai multe companii aeriene, inclusiv transportatorul Emirates, a raportat întârzieri de zbor. Compania aeriană low cost Flydubai a anulat toate zborurile până miercuri, ora locală 10 a.m.

Aproape 10 cm de ploaie au căzut marți pe parcursul a doar 12 ore, conform observațiilor meteorologice de la aeroport, cam cât înregistrează Dubai de obicei într-un an întreg.

A plouat torențial, iar cantitatea de apă a fost atât de mare, încât unii șoferi au fost forțați să-și abandoneze mașinile deoarece drumurile s-au transformat rapid în râuri.

Un clip de pe rețelele de socializare a arătat cum apa curgea printr-un centru comercial important și cum inunda parterul caselor.

Ca și restul Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul are un climat cald și uscat. Precipitațiile sunt rare și în multe zone există infrastructură limitată pentru a face față evenimentelor extreme.

Evenimentele de ploi torențiale ca acesta vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice determinate de om, mai notează CNN. Pe măsură ce atmosfera continuă să se încălzească, ea este capabilă să absoarbă mai multă umiditate și apoi să o elimine sub forma unor fenomene extreme precum această ploaie torențială din Dubai.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.