„Stăpâna inelelor”. Cel mai mare vulcan din Europa face spectacol și suflă în aer bizare rotocoale aproape perfecte

Foto: The Straits Times / Captură YouTube

Muntele Etna din Sicilia, Italia, oferă un spectacol uimitor în aceste zile. Vulcanul „suflă” în atmosferă inele albe din fum, aproape perfecte.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în lume.

Imaginile filmate, ce s-au viralizat pe rețelele de socializare, amintesc de rotocoalele făcute de fumători.

Potrivit BBC, un nou crater s-a deschis pe vârful celui mai mare vulcan activ din Europa, și a dus la apariția unor cercuri din fum neobișnuite.

Aceste inele sunt alcătuite din gaze și sunt împinse în atmosferă printr-un orificiu circular din vulcan. Inspirați de numele filmului „Lord of the Rings”, localnicii au poreclit vulcanul „Stăpâna inelelor” („Lady of the Rings”), notează și publicația „The Telegraph”.

Conform AP, Etna lansează în aer ciudatele „inele de fum” încă de miercuri. Astfel de inele din fum reprezintă un fenomen rar, generat de combinația dintre eliberarea rapidă a gazelor din vulcan și forma gurii de ventilație, deschizătura având o formă aproape perfect rotundă.

Ne găsești și pe Threads.

vulcan etna inele fum cercuri
Foto: The Straits Times / Captură YouTube
vulcan etna inele fum cercuri
Foto: The Straits Times / Captură YouTube
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.