Donald Trump a început să scadă în sondaje

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Donald Trump pierde din susținere, în timp ce actualul președinte american Joe Biden câștigă mai multă, la mai puțin de șapte luni de alegerile din 2024, arată sondaje recente.

Biden și-a mărit avansul față de Trump de la un punct procentual în martie (39% la 38%) la patru puncte procentuale în aprilie (41% la 37%), potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos realizat recent în rândul a 833 de alegători înregistrați.

Scăderea sprijinului pentru Trump urmează o tendință observată de-a lungul anului. De pildă,  sondaj Reuters/Ipsos din luna ianuarie arăta că fostul președinte american era înaintea lui Biden cu cinci puncte procentuale (43% la 38%). De atunci, sprijinul lui Trump în cursa pentru 2024 a scăzut cu șase puncte, în timp ce sprijinul lui Biden a crescut cu trei puncte.

Sprijinul pentru Trump a scăzut și în alte sondaje, precum cele realizate de The New York Times/Siena.

Astfel, s-a constatat că Biden a recuperat aproape complet avansul lui Trump într-un sondaj din 13 aprilie, după ce în martie era în urma lui cu cinci puncte.

Sondajul NYT/Siena din aprilie arată că Trump și Biden sunt practic la egalitate, Trump fiind în frunte cu un avans de doar un procent – 46% față de 45% actualul președinte. Pe când în sondajul din martie, Trump avea un avans substanțial de cinci procente – de 48% versus 43% Biden.

Scăderea în sondaje a lui Trump a avut loc în perioada premergătoare procesului său istoric care a început luni la New York privind înregistrarea unei plăți către o actriță de filme pentru adulți drept cheltuieli legale.

Trump a devenit astfel primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, el pledând nevinovat la 34 de capete de acuzare în acest proces despre care spune că este o „vânătoare de vrăjitoare” condusă de adversarii săi politici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.