Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Tot azi și-a depus candidatura pentru un nou mandat

clotilde armand
Foto: Pagina de Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, a fost trimisă în judecată joi, 25 aprilie, în dosarul în care este acuzată că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție.

Ea a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Clotilde Armand și-a depus tot azi candidatura pentru un nou mandat din partea USR la Primăria Sectorului 1.

Procurorii o acuză pe Armand de săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane (în acest caz, a propriei persoane). Numindu-se pe sine manager în proiect, ea a obținut venituri suplimentare de aproape 19.000 de lei brut.

În august 2023, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat că Clotilde Armand este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Dosarul a pornit după ce, în noiembrie 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o de conflict de interese și de incompatibilitate pentru că s-a numit în funcția de manager al unui proiect anticorupție cu fonduri europene în timp ce era și primar la Sectorul 1.

Din funcția de manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, Clotilde Armand a obținut venituri suplimentare de 18.720 de lei brut (în jur de 10.900 de lei net). Veniturile au fost obținute în perioada mai-august 2022.

Astfel, ea a beneficiat de o mărire cu până la 30% a indemnizației lunare.

Clotilde Armand a susținut în repetate rânduri că este nevinovată și că dosarul ANI a fost inițiat în urma unei plângeri a fostului primar Dan Tudorache.

„Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. Așa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene și am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție”, a declarat ea în august 2023.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.