Compania franceză Michelin mută o parte din producție din Polonia în România

FOTO: Mattes/Wikimedia Commons
FOTO: Mattes/Wikimedia Commons

Un gigant francez va închide fabrica pentru camioane grele din Polonia, unde lucrează aproximativ 430 de angajaţi, şi va muta producţia în România, datorită costurilor mai mici.

Michelin şi-a început activitatea în România în 2021, iar în prezent are peste 4400 de angajaţi, 3 fabrici, 2 la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un centru de servicii partajate.

Începând cu anul 2018, Bucureştiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală care include 20 ţări printre care Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia sau Ungaria, potrivit site-ului companiei.

Dinl 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Acum, grupul francez va închide fabrica din Polonia, promiţând în acelaşi timp că cei 430 de angajaţi nu vor fi concediaţi, ci relocaţi către alte unităţi ale grupului, fie că produc anvelope pentru autoturisme sau maşini agricole, notează Profit.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.