Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval. 4 exemple

câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval
Foto: randomhh / pixabay.com

Dacă v-ați întrebat câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval, din acest scurt ghid veți afla răspunsul.

Numărul de calorii variază în funcție de câte felii de pâine, de salam și de cașcaval folosim. De asemenea, dacă punem și diverse sosuri, precum ketchup, maioneză sau muștar, numărul de calorii va fi mai mare.

Sandwich cu salam și cașcaval calorii

Un sandwich simplu, dintr-o singură felie de pâine, o singură felie de cașcaval și 3 felii subțiri de salam are în jur de 275 de calorii.

Iată cum am ajuns la acest număr. O felie de pâine are în jur de 25 de grame, iar pâinea conține, în medie 250 de calorii la suta de grame. Rezultă că o felie de pâine are în jur de 63 de calorii.

În ceea ce privește cașcavalul, acesta are circa 350 de calorii la 100 de grame, iar o felie subțire (de regulă tăiată de producător) are 20 de grame. Prin urmare, o singură felie de cașcaval are 70 de calorii.

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval cu o felie de pâine

Numărul de calorii din salam variază destul de mult. Dacă vrei să afli câte calorii are o felie de salam în detaliu poți citi acest articol. Să presupunem că folosim salam de Sibiu, care are circa 475 de calorii la 100 de grame. Dacă o felie de salam are 10 grame, 3 felii au 30 de grame și conțin 143 de calorii.

Adunând toate aceste ingrediente, rezultă că un sandwich simplu, cu o felie de pâine, una de cașcaval și 3 de salam are 276 de calorii.

Calorii sandwich cu salam și cașcaval făcut în casă

Dar câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval cu două felii de pâine în care punem și brânză topită peste toast? Numărul de calorii va fi ceva mai ridicat. Astfel, două felii de pâine vor avea circa 50 de grame și vor conține în jur de 125 de calorii.

Presupunem că utilizăm tot o felie de cașcaval și 3 felii de salam, așadar aceste ingrediente vor avea tot 213 calorii împreună.

Să vedem acum și câte calorii are brânza topită. Să presupunem că folosim 15 grame de brânză topită. Acest aliment are circa 220 de calorii la 100 de grame, așadar 15 grame vor avea 33 de calorii.

La final, sandwichul nostru cu salam, cașcaval, pâine și brânză topită va avea 371 de calorii.

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval și două felii de pâine

Însă poate că vă plac sandwichurile mai consistente, cu mai mult salam și cașcaval. Dacă veți pregăti un sandwich cu două feli de pâine, două felii de cașcaval și 5 felii de salam, atunci numărul de calorii va fi mult mai mare, astfel:

  • cele două felii de pâine vor avea în total 50 de grame și 125 de calorii
  • cele două felii de cașcaval vor avea împreună 40 de grame și 140 de calorii
  • cele 5 felii de salam vor avea 50 de grame în total și vor conține 238 de calorii

Adunând toate aceste ingrediente rezultă că sandwichul va conține 503 calorii.

câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval
Foto: Pexels / pixabay.com

Calorii baghetă cu salam și cașcaval

Dar câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval de tip baghetă, precum cele care se găsesc în cafenele, restaurante fast food și alte localuri? De exemplu, potrivit producătorului cityfood.ro, un sandwich cu salam de Sibiu și cașcaval, la baghetă, are 310 grame.

Valoarea energetică medie pentru 100 de grame de produs este de 231,4 calorii, ceea ce înseamnă că întregul sandwich baghetă va avea 717 calorii. Ingrediente pentru o porție sunt următoarele: 120 de grame de baghetă, 50 de grame de cașcaval, 50 de grame de salam de Sibiu, 30 de grame de castraveți, 30 de grame de roșii și 30 de grame de salată verde.

Câte calorii are un sandwich cu salam și cașcaval de tip baghetă

Cea mai mare parte a caloriilor provine din pâine, cașcaval și salam. Legumele conțin mult mai puține calorii, astfel: 30 de grame de castraveți au 4,5 calorii, 30 de grame de roșii au 6 calorii, iar 30 de grame de salată verde conțin 4 calorii. Cu alte cuvinte, numărul de calorii reprezentat de legume este neglijabil.

Restul valorilor nutriționale pentru 100 de grame de produs sunt următoarele:

  • 12,4 grame de proteine
  • 12,1 grame de lipide
  • 15,6 grame de glucide
  • 1,4 grame de sare

Foto: randomhh / Pexels / pixabay.com

Câte calorii are laptele de vacă gras, degresat, semidegresat

Câte calorii are un burger de vită făcut în casă sau de la fast food

Câte calorii are o merdenea de 100 de grame. Dar o brânzoiacă

Câte calorii are un croissant cu unt. Mic, mare sau de la Starbucks

Câte calorii are un ou prăjit în ulei. Mare, mic, mediu

Câte calorii are o shaorma mică de pui sau de vită. Ghid de calcul

Câte calorii are o pizza cu șuncă, ton, pui etc. 12 sortimente

Câte calorii are un covrig cu semințe de mac, susan, floarea-soarelui

Ketchup calorii 100 grame: dulce sau iute. Tomi, Heinz, Hellmann’s

Câte calorii are un măr verde mare, mediu sau mic. 100 de grame

Câte calorii are o omeltă din 3 ouă

Câte calorii are o ciorbă de pui

Câte calorii are pateul de porc, pui, rață, curcan, gâscă sau vegan

Câte calorii are șunca afumată. Ceafă, pulpă, piept, costiță de porc

Câte calorii au murăturile. Castraveți, gogoșari, gogonele, varză

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.