A început să funcționeze noul spital pentru copii de la „Marie Curie”, construit de Asociația Dăruiește Viață

spital nou marie curie
Foto: Asociația Dăruiește Viață / Facebook

Spitalul construit la „Marie Curie” de Asociația Dăruiește Viață, cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme, a început să funcționeze, a anunțat ONG-ul.

Noul spital a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în dimineața zilei de marți, 16 aprilie.

Spitalul a primit toate avizele de funcționare, iar primii 50 de copii au început să fie tratați în noul spital.

Potrivit hotnews.ro, primul copil mutat a fost Andreea, în vârstă de doi ani și jumătate. Andreea a fost internată până acum în vechea secție de neurochirurgie a Spitalului „Marie Curie”, care era cât un apartament cu două camere.

În timpul mutării, fetița a fost însoțită de 3 asistente și a avut monitor pentru funcțiile vitale.

Secția de Neurochirurgie din noul spital ocupă un etaj, și are 13 saloane, loc de joacă, săli de tratament, cabinete pentru medici și cameră de raport.

Și secția de Oncologie s-a mutat acum pe un etaj întreg, fiecare salon având baie proprie, și maximum 2 pacienți în cameră. Au fost transferați din vechea secție 10 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.