Femeia cu cel mai lung păr din lume. Ucraineanca a intrat în Cartea Recordurilor

femeia cu cel mai lung păr din lume
Foto: guinnessworldrecords.com

Ucraineanca Aliia Nasirova a intrat în Cartea Recordurilor, fiind desemnată femeia cu cel mai lung păr din lume, potrivit guinnessworldrecords.com.

Părul său are incredibila lungime de 257,33 cm. Originară din Ucraina, Aliia locuiește acum în Slovacia, unde își câștigă existența ca pictor, ilustrator grafic, precum și ca model de păr lung.

În vârstă de 35 de ani, Aliia are o înălțime de 165 cm, ceea ce înseamnă că părul său este mai lung decât ea cu aproape un metru.

Aliia speră că recordul ei poate „inspira oamenii să se bucure de frumusețea umană și să fie naturali”: „Sper că povestea mea va inspira cititorii să-și iubească frumusețea naturală. Sunt pictor și cred că fiecare persoană este frumoasă, chiar dacă arată „altfel”.”

Aliia, care postează în mod regulat conținut pe conturile ei de Instagram și YouTube, și-a tuns părul doar puțin pentru a-l menține puternic și sănătos. Ea a fost inspirată de mama și bunica ei, care aveau părul foarte lung, precum și de eroine de basm precum Rapunzel, cu care este adesea comparată.

femeia cu cel mai lung păr din lume
Foto: guinnessworldrecords.com

Tânăra își spală părul o dată pe săptămână și îi ia în jur de 30 de minute pentru a curăța totul, deși este nevoie de 2 ore în plus dacă aplică o mască de păr. Apoi, îl lasă să se usuce în mod natural, ceea ce poate dura până la 24 de ore.

Pieptănatul are loc doar când părul este uscat și durează aproximativ o oră în ziua după spălare și aproximativ 30 de minute în celelalte zile. Aliia a mai povestit că nu își vopsește părul și că folosește doar produse naturale pentru păr.

De asemenea, ia vitamine, face masaj pentru scalp și se tunde regulat: „Îmi tund vârfurile despicate în mod regulat, mănânc alimente sănătoase și nu beau alcool.”

În viața de zi cu zi, Aliia își poartă părul într-un coc împletit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.