Câte calorii are popcornul de la cinema sau pentru microunde

câte calorii are popcornul
Foto: JillWellington / pixabay.com

Vă place să ronțăiți ceva atunci când mergeți la cinema sau când vă uitați la un film acasă la televizor? Atunci trebuie să aflați câte calorii are popcornul.

Calorii 100 de grame de popcorn

Conținutul caloric al popcornului variază în funcție de cât de mult ulei s-a folosit în timp preparării, precum și în funcție de celelalte ingrediente adăugate (unt, cașcaval, caramel etc).

Popcornul preparat cu ulei și cu sare conține 500 de calorii la suta de grame, potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite. Totuși, în mod normal nu consumăm chiar atât de multe floricele de porumb odată. Puteți mânca jumătate din această cantitate, de exemplu, ceea ce înseamnă că veți consuma 250 de calorii.

Așadar, dacă pregătiți popcorn acasă în ulei țineți minte că acesta conține 500 de calorii la 100 de grame.

Câte calorii are popcornul cu aromă de cașcaval

Conform aceleiași surse, 100 de grame de popcorn cu aromă de brânză conțin 526 de calorii. Așadar, floricelele de porumbu cu aromă de cașcaval ori de brânză sunt ceva mai grase decât cele simple.

câte calorii are popcornul
Foto: Couleur / pixabay.com

Popcornul pentru cuptorul cu microunde cu conținut redus de grăsimi și de sodiu conține 429 de calorii la suta de grame.

În ceea ce privește popcornul învelit în caramel, acesta are 431 de calorii la suta de grame, conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite.

Popcornul pentru cuptorul cu microunde cu aromă de unt și ulei de palmier conține 535 de calorii la suta de grame, mai notează sursa citată.

Calorii 100 de grame de popcorn pentru microunde

Haideți să aflăm acum și câte calorii are popcornul de pe piață, de la diverși producători din România.

Popcornul cu sare pentru cuptorul cu microunde de la Star, vândut la pachet de 80 de grame, conține 504 calorii la suta de grame. Ingredientele din acest sortiment sunt următoarele: boabe de porumb, grasime vegetala din ulei de palmier nehidrogenata, sare (1,9%), antioxidanti, extract bogat in tocoferol (contine soia), esteri ai acidului ascorbic cu acizi grasi, acid citric.

Popcornul cu sare pentru microunde de la Mogyi, vândut la punngă de 80 de grame, conține 438 de calorii la suta de grame. Ingrediente: 75% porumb, grasime de palmier, 4% sare.

Câte calorii are popcornul cu sare

Popcornul cu sare pentru cuptorul cu microunde de la Chio, vândut la pachet de 80 de grame, conține 428 de calorii la suta de grame. Ingrediente: porumb, ulei vegetal de palmier, sare (2,5%).

câte calorii are popcornul
Foto: stevepb / pixabay.com

Popcornul cu extra cașcaval pentru cuptorul cu microunde de la Chio, vândut la pachet de 80 de grame, conține 475 de calorii la suta de grame. Ingrediente: porumb, ulei vegetal de palmier, sare, arome, emulsifiant (lecitina din floarea-soarelui), cascaval pudra (0,18%), colorant (amestec de caroteni).

Popcornul cu aromă de cașcaval pentru microunde de la Chio, vândut la pungă de 80 de grame, conține 482 de calorii la suta de grame. Ingrediente: porumb, ulei vegetal de palmier, sare, aroma (din care cascaval pudra 1%), emulgator: lecitina din soia, colorant natural: E160b.

Câte calorii are popcornul cu aromă de unt sau de caramel

Popcornul pentru microunde cu aromă de unt de la Chio, vândut la pungă de 80 de grame, conține 399 de calorii la suta de grame. Ingrediente: porumb, ulei vegetal de palmier, sare, unt concentrat (0,42 %), aroma naturala, colorant E160a(i).

Popcornul pentru microunde cu aromă de caramel de la Chio, vândut la pungă de 90 de grame, conține 417 calorii la suta de grame. Ingrediente: porumb, ulei vegetal de palmier, dextroza, agent de glazurare: izomalt, aroma (din care caramel pudra 0,018%), emulsifiant: lecitina din floarea-soarelui, ulei de floarea soarelui, indulcitor: sucraloza, coloranti: extract de boia de ardei si amestec de caroteni.

Câte calorii are popcornul de la cinema

Dacă vreți să știți și câte calorii conține popcornul de la cinema, e bine să știți că o pungă mică de floricele de porumb conține circa 300 de calorii.

În schimb, o pungă medie are în jur de 600 de calorii, iar un recipient mare conține 1.000-1.100 de calorii.

Foto: stevepb / Couleur / JillWellington / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.