Bătrână de 76 de ani, amendată de Poliția Locală cu 200 de lei pentru că a plantat flori în curtea blocului

Foto: bzb.ro

O femeie din Brașov în vârstă de 76 de ani a fost amendată de Poliția Locală cu 200 de lei pentru că a plantat flori în grădina din curtea blocului, scrie publicația „Bună ziua Brașov”.

Situaţia a fost reclamată de consilierul local Constantin Vieriu (PNL), în şedinţa Consiliului Local Brașov din 25 aprilie.

„Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a declarat Vieriu.

El a și prezentat procesul verbal prin care bătrâna a fost amendată cu 200 de lei în data de 16 aprilie (suma este redusă la jumătate dacă este plătită în termen de 15 zile).

„A amenajat zona verde din spatele imobilului din Brașov str (…) prin plantare de flori fără a deține acordul scris al SAZA din cadrul Primăriei Brașov”, a scris polițistul local în procesul verbal prin care a amendat-o pe femeie.

SAZA este Serviciul Amenajare Zone de Agrement, o structură din cadrul Primăriei Brașov.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat că sancţiunea a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov: „Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie.”

Primăria Brașov nu plantează flori în scuarurile/grădinile de la blocuri, însă acestea sunt pline de flori plantate de locuitorii din zonă, mai notează sursa citată.

Foto: bzb.ro
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.