O femeie de 60 de ani, care arată incredibil de tânără, a câștigat un concurs de frumusețe Miss Univers

miss univers argentina
Foto: miss.universo_buenos_aires / Instagram

O femeie în vârstă de 60 de ani din Argentina, care arată cu cel puțin 20 de ani mai tânără, este noua Miss Univers Buenos Aires și va reprezenta regiunea la nivel național, relatează publicația „La Vanguardia”.

Potrivit organizatorilor competiției, Alejandra Marisa Rodríguez are 60 de ani și este avocată, publicistă și consilier juridic pentru un spital.

Ea a devenit prima femeie de această vârstă care a câștigat vreodată concursul Miss Univers Buenos Aires, și va reprezenta provincia în finala Miss Univers Argentina 2024, care va avea loc pe 25 mai. Dacă va câștiga și această competiție, ea va reprezenta Argentina în finala Miss Univers 2024, ce va fi organizată în Mexic pe 28 septembrie.

Triumful Alejandrei a generat uimire în rândul publicului, care nu asociază în mod normal acest tip de competiție cu oameni de vârsta ei.

La sfârșitul anului trecut însă, concursul de frumusețe Miss Univers a devenit mai incluziv prin eliminarea limitei de vârstă de 28 de ani, care era impusă din 1958.

Alejandra Marisa Rodríguez a devenit virală pe rețelele de socializare după ce a câștigat titlul Miss Buenos Aires, în ciuda faptului că a concurat cu zeci de femei mult mai tinere.

„Sunt foarte încântată și onorată că am câștigat titlul Miss Buenos Aires 2024. Vreau să le arăt tuturor femeilor că frumusețea nu are vârstă și că putem sparge bariere. M-am antrenat fizic, am lucrat la încrederea mea și mi-am îmbunătățit abilitățile pe scenă”, a spus Rodríguez după ce a câtigat concursul, potrivit odditycentral.com.

Aspectul tineresc al femeii de 60 de ani a stârnit deja o dezbatere aprinsă online în jurul vârstei ei, mulți declarându-se șocați sau neîncrezători că femeia are 60 de ani.

Întrebată la un post de televiziune care este secretul pentru aspectul său atât de tineresc, Alejandra a spus că duce o viață sănătoasă, are grijă ce mănâncă și face sport. „Nimic extraordinar. Și ceva genetică”, a mai spus ea.

A mai spus că se antrenează de 3 ori pe săptămână, practică postul intermitent și încearcă să mănânce cât mai sănătos posibil, inclusiv alimente bio, și că folosește creme bune pentru piele.

„Cred că judecătorii mi-au văzut încrederea și pasiunea de a reprezenta femeile generației mele. Sunt hotărâtă să lupt pentru coroana Miss Univers Argentina 2024. Frumusețea nu are termen de valabilitate, pentru a fi frumoasă trebuie doar să ai încredere în tine și să fii autentică”, a completat ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.