Câte calorii au murăturile. Castraveți, gogoșari, gogonele, varză

câte calorii au murăturile
Foto: szjeno09190 / pixabay.com

Murăturile sunt perfecte pentru a fi consumate alături de o friptură de porc, de vită sau de pui. De asemenea, sunt nelipsite din burgeri sau din shaorma. Iată câte calorii au murăturile.

Murăturile și sarea

Dacă vă plac murăturile puteți să stați liniștiți: ele conțin foarte puține calorii deoarece legumele din care sunt preparate au puține calorii. Totuși, dacă aveți probleme cu circulația arterială și aveți tensiune mare trebuie să reduceți consumul de murături deoarece sarea crește tensiunea.

Haideți să analizăm diverse sortimente de pe piață și să aflăm câte calorii au murăturile.

Câte calorii are varza murată

Foile de varză murată de la Gusturi românești, vândute la pungă de 1 kilogram, conțin 18 calorii la suta de grame. Ingredientele produsului sunt următoarele: varză albă 80% (origine: România), apă, sare, mărar, conservant (benzoat de sodiu).

Varza murată tocată de la Murături de la Matei, vândută la pungă de 900 de grame, conține 20,82 de calorii la suta de grame. Ingrediente: varză albă, apă, sare, porumb, mărar, E211.

Câte calorii au murăturile – castraveții

Castraveții murați de la Delhaize, vânduți la borcan de 1.550 de grame, conțin 31 de calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți cornichon 55%, apă, oțet, zahăr, sare, ceapă, piper, boabe de muștar, mărar, arome.

Castraveții murați cu mărar și ardei iute de la Orzech, la borcan de 820 de grame, conțin 26 de calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți, apă, oțet din alcool, zahăr, mărar, sare, ardei iute (0,3%), condimente, semințe de muștar.

câte calorii au castraveții murați
Foto: PhotoMIX-Company / pixabay.com

Câte calorii au castraveții murați

Castraveții cornișon de la Bonduelle, vânduți la borcan de 550 de grame, conțin 28 de calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți cornișon 3-6 cm, apă, oțet (6,2%), zahăr, sare, mărar, semințe de muștar, agent de întărire: clorură de calciu (sau E509), arome.

Castraveții în oțet de 2-5 mm de la Darinne, vânduți la borcan de 720 ml, conțin 18 calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți 2-5 cm 55%, apă, oțet alimentar 3,5%, zahăr, sare, mărar, semințe de muștar, agent de întărire: clorură de calciu, arome.

Câte calorii au murăturile – castraveții în oțet

Castraveții picanți în oțel de la Râureni, vânduți la borcan de 680 de grame, conțin 36 de calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți calitatea I, apă, oțet obținut din zaharuri și corector de aciditate (acid acetic), zahăr, sare, ardei iute (roșu și verde), ceapă, morcovi, condimente (mărar, muștar boabe, coriandru, foi de dafin).

Castraveții în saramură de la Orzech, vânduți la borcan de 800 de grame, conțin 14 calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți, apă potabilă, oțet alimentar, zahăr, sare, condimente (boabe de muștar, mărar).

Castraveții murați de la Râureni, conservați în oțel, vânduți la borcan de 680 de grame, au 28 de calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți întregi calitatea I, apă, oțet obținut din zaharuri și corector de aciditate (acid acetic), sare, zahăr, condimente: mărar, boabe de muștar.

câte calorii au castraveții murați gogoșarii gogonelele
Foto: AKuptsova / pixabay.com

Câte calorii au murăturile asortate

Murăturile asortate de la Mama Nina, vândute la găletușă de 800 de grame, conțin 14 calorii la suta de grame. Ingrediente: apă, gogonele, conopidă, castraveți, ardei roșu sau galben (ardei, apă, oțet din vin, îndulcitor: zaharinat de sodiu, conservanți: metabisulfit de potasiu, agent de întărire: clorură de calciu), pepeni, morcov, sare, conservanți: benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, condimente (coriandru, mărar, piper).

Murăturile asortate de la Prima, vândute la borcan de 700 de grame, au 29 de calorii la suta de grame. Ingrediente: apă, sare, varză, castraveți, morcovi, ardei iute, roșii, migdale, usturoi, condimente, regulator de aciditate (acid acetic, acid citric), stabilizator (clorură de calciu).

Murăturile asortate de la Szatmar Gold, vândute la borcan de 680 de grame, conțin 15 calorii la suta de grame. Ingrediente: castraveți, varză, gogoșari, ardei kapia, ceapă, apă potabilă, oțet alimentar, sare de bucătărie, zahăr, condimente.

câte calorii au murăturile
Foto: ArmbrustAnna / pixabay.com

Câte calorii au murăturile – gogoșarii

Gogoșarii în oțet de la Prima, vânduți la borcan de 680 de grame, conțin 21 de calorii la suta de grame. Ingrediente: gogoșari tăiați, apă, sare, oțet obținut din alcool 1,6%, stabilizator (clorură de calciu), îndulcitor (zaharină).

Gogoșarii în oțet de la Boierul, vânduți la borcan de 680 de grame, conțin 26 de calorii la suta de grame. Ingrediente: gogoșari, apă, oțet, sare, zahăr și condimente.

Câte calorii au gogoșarii

Gogoșarii tăiați în oțet, cu îndulcitor, de la Mega, vânduți la borcan de 680 de grame, conțin 17 calorii la suta de grame. Ingrediente: gogoșari 44,12% (origine: Turcia), apă, sare, oțet din alcool 1,2%, îndulcitor: zaharină 0,03%.

Gogoșarii tăiați în oțet de la Râureni, vânduți la borcan de 650 de grame, conțin 38 de calorii la suta de grame. Ingrediente: gogoșari, apă, oțet, zahăr, sare, condimente (boabe de muștar), aromă naturală.

Câte calorii au murăturile – conopida

Conopida în oțel de la Râureni, vândută la borcan de 700 de grame, are 55,5 calorii la suta de grame. Ingrediente: conopidă, apă, oţet din vin alb, sare, zahăr, foi de dafin, coriandru, piper.

Conopida murată de la BioLIDER, vândută la găletușă de 500 de grame, conține 54 de calorii la suta de grame. Ingrediente: conopidă (60%), apă, oţet (5%), zahăr, sare 1,8%, condimente (muştar, piper negru, foi dafin), conservant (benzoat de sodiu).

Conopida în oțel de la Învie tradiția, vândută la borcan de 700 de grame, are 23,2 calorii la suta de grame. Conținut: conopidă (50%), apă, oțet din vin (9%), acidifiant acid acetic, morcov, zahăr, condimente, boabe de muștar, sare.

Câte calorii au murăturile – gogonelele

Gogonelele murate de la Învie tradiția, vândute la borcan de 680 de grame, conțin 16 calorii la suta de grame. Ingrediente: gogonele (60%), apă, sare, mărar, ardei iuți, usturoi.

Câte calorii au gogonelele

Gogonelele de la Râureni, vândute la borcan de 650 de grame, conțin 16 calorii la suta de grame. Ingrediente: gogonele întregi, apă, sare, frunze de țelină.

Câte calorii au murăturile – pepenele murat

Pepenele verde murat de la Gusturi românești, vândut la borcan de 1,6 kilograme, conține 24 de calorii la suta de grame. Ingrediente: pepene verde 60%, apă, condimente (mărar, ardei iuți, usturoi, cimbru), sare.

Câte calorii au murăturile – ardei capia

Ardeiul capia copt decojit, cu oțet, de la Prima, vândut la borcan de 690 de grame, conține 28 de calorii la suta de grame. Ingrediente: ardei capia copți decojiți 57%, apă, oțet 2,3%, sare, zahăr.

murături
Foto: ArmbrustAnna / pixabay.com

Câte calorii au ciupercile murate

Ciupercile murate Nameko de la Darinne, vândute la borcan de 560 de grame, au 33 de calorii la suta de grame. Ingrediente: ciuperci de cultură Nameko (Pholliota mutabilis), apă, oțet, zahăr, sare, ceapă, usturoi, condimente.

Foto: ArmbrustAnna / AKuptsova / PhotoMIX-Company / szjeno09190 / ArmbrustAnna / pixabay.com

Câte calorii au ridichile roșii, albe, orientale. 100 de grame

Câte calorii are sucul de mere Santal, Granini, Tedi, Pfanner

Câte calorii are sucul de portocale Fanta, Mirinda, Cappy, Santal

Ketchup calorii 100 grame: dulce sau iute. Tomi, Heinz, Hellmann’s

Câte calorii are maioneza cu ou, vegană, vegetală sau light

Câte calorii are turta dulce simplă, cu nucă, scorțișoară, bezea

Câte calorii au napolitanele cu ciocolată, vanilie, alune, nuga, rom

Câte calorii are smântâna din lapte, vegetală, de gătit, cu brânză

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.