Performanță de excepție pentru două românce debutante la Roland Garros 2018

Mihaela Buzărnescu și Irina Bara (dreapta) au adus primele victorii României la București. Foto: Shenzhen Open WTA

Debutante pe tabloul de dublu la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara s-au calificat astăzi în sferturile de finală, după ce le-au învins pe americancele Jennfier Brady și Vania King.

Cele două românce s-au impus cu 6-4, 6-3, la scurt timp după ce Simona Halep făcea pasul către sferturile de finală ale întrecerii de simplu de la Roland Garros, după un succes formidabil, scor 6-2, 6-1, cu belgianca Elise Mertens.

Mihaela Buzărnescu, care a împlinit de curând 30 de ani, ajunsese în optimile de finală la simplu, reușind să o elimine pe puternica ucraineancă Elina Svitolina, însă a fost eliminată de americanca Madison Keys, cap de serie 13.

De cealaltă parte, Irina Bara, jucătoare în vârstă de 23 de ani aflată pe locul 175 în lume, a fost la un pas să prindă în premieră tabloul principal de simplu al unui turneu de Grand Slam, însă a fost oprită în ultima rundă a calificărilor de Caroline Dolehide, din SUA.

Perechea Bara / Buzărnescu va juca pentru un loc în semifinale cu perechea chinezo-taiwaneză formată din Yang Zhaoxuan și Chan Hao-ching. Asiaticele sunt cotate cu a 8-a șansă la victoria finală la Roland Garros 2018 și au reușit să elimine, în runda precedentă, ”duetul” Sorana Cîrstea – Sara Sorribes Tormo (Spania).

Buzărnescu și Bara și-au asigurat deja un cec de 76.000 de euro, însă o calificare în semifinale le-ar putea dubla câștigurile.

Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, a fost eliminată!

Rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie 14, a reușit să o scoată din competiția de simplu pe a doua favorită, daneza Caroline Wozniacki. Meciul fusese întrerupt aseară, la scorul de 7-6 (5), 3-3, pentru tânăra și talentata rusoaică. Wozniacki nu a reușit astăzi, la reluare, să câștige niciun game și a cedat setul doi și, automat, partida, cu scorul de 6-3.

Kasatkina va juca în sferturile de finală ale Roland Garros 2018 cu americanca Sloane Stephens, iar învingătoarea acestei partide se va duela în semifinale cu câștigătoarea meciului: Yulia Putințevam, din Kazahstan, și americanca Madison Keys.