David Popovici a renunțat la facultate ca să se pregătească pentru Olimpiadă. Va relua cursurile la toamnă

david popovici
David Popovici, la deschiderea anului universitar, în octombrie 2023. Foto: Universitatea din București / Facebook

David Popovici și-a înghețat anul la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din București, unde fusese admis în această toamnă, pentru a se concentra pe antrenamentele și pregătirea sportivă pentru Olimpiada din vara anului 2024, relatează fanatik.ro.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris, începând cu 26 iulie.

În iulie 2023, David Popovici a anunțat pe pagina sa de Facebook că va fi student la Facultatea de Psihologie.

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape.

Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri. Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, #înotul.

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, spunea David Popovici la acea dată.

Ulterior, la începutul anului universitar, David Popovici a fost invitat la festivitatea de deschidere de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi.

„Sunt o dovadă că societatea românească investește în tineri, și este o dovadă vie că-și dorește să îi vadă aici, să ne vadă aici în țară, pe noi tinerii, și de asemenea își dorește să performăm și să facem lucruri bune aici, în țară”, a spus David Popovici cu ocazia începerii anului universitar.

Acum, Popovici vrea să se concentreze pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2024, de la Paris, unde va concura în probele de 100 de metri și 200 de metri liber.

Potrivit sursei citate, decizia sportivului în vârstă de 19 ani a fost susținută de conducerea facultății, el urmând să reia cursurile la toamnă.

Campion mondial la natație în probele de 100 și 200 de metri liber în 2022, la Budapesta, David Popovici nu are deocamdată nicio medalie olimpică. În 2021, pe când avea 16 ani, a obținut locul 4 la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de Vară din Tokyo, Japonia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.