10 lucruri de ținut minte despre Mihaela Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu a câștigat

Mihaela Buzărnescu a făcut turneul carierei la Roland Garros, unde a reușit să ajungă până în optimile de finală.

După o victorie fantastică cu favorita 4, Elina Svitolina, Mihaela a fost învinsă de americanca Madison Keys, favorita 13, scor 6-1, 6-4.

– între 2011 și 2014, Mihaela a fost chinuită de o durere fără explicație în zona genunchiului stâng. „Nu mai am răbdare să fiu desfăcută precum un cub, ca să se vadă ce e înăuntru, în genunchi, care e problema”, spunea ea în 2014, pentru gsp.ro. Răbdarea ei ajunsese la limită. Fusese chiar și în Spania, unde un medic care l-a ajutat pe Rafael Nadal nu a putut să o ajute cu nimic pe Mihaela. Consulturi, RMN-uri, chiar operații, urmate de pauze lungi și chinuitoare.

– nici acum nu este clar ce are Mihaela la genunchi, însă durerile s-au diminuat, iar ea poate juca la aproape cel mai bun nivel al său;

– românca a reușit să urce peste 500 de locuri în clasamentul mondial într-un singur an. Buzărnescu era, în urmă cu un an, pe locul 541 în lume, iar acum este pe 33, cu mari șanse de a urca chiar și mai mult după Roland Garros;

– Mihaela a câștigat US Open la dublu, în competiția rezervată junioarelor, în 2006. După 11 ani, românca avea să se califice din nou pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem din Statele Unite, în competiția de simplu a senioarelor. A fost eliminată însă din primul tur;

– Roland Garros 2018 este al doilea turneu de Mare Șlem pentru Mihaela Buzărnescu. Iată ce spunea ea înainte de turneul la care a ajuns până în optimi de finală:

”Aș vrea să fiu top 50 la finalul anului viitor, frumos ar fi să fiu și favorită la un Grand Slam, dacă ar fi să fie la Roland Garros și mai bine, dar nu vreau să mă gândesc, să pun presiune. Merg, joc turneele și toate se vor întâmpla așa cum vor fi ele. Oricum, presiune va veni puțină și vreau să fiu pregătită. Nu sunt robot, nu voi putea să am mereu rezultatele de anul acesta, nu pot mereu să câștig și sunt pregătită pentru orice va veni. Îmi doresc doar să fiu sănătoasă, să pot participa la turnee”.

– fără sponsor, Mihaela a fost deseori nevoită să se împrumute pentru a merge la turnee. Din acest motiv, a preferat să meargă de una singură la multe competiții, chiar dacă nu îi place acest lucru. Când călătorește alături de tatăl său, rezervă întotdeauna o singură cameră, pentru a face economii. Mihaela a reușit să își plătească toate datoriile în 2017;

– o firmă americană, Sofibella, îi oferă Mihaelei echipamentul, iar pantofi de joc și de antrenament are de la Mizuno. Pentru rachetele de joc, nu are sponsor. Într-un interviu, spunea că au fost vremuri în care nu și-a permis mai mult de 4 rachete, de care avea mare grijă.

– în 2017, Mihaelei i-a fost refuzată prezența la Openul de la București și a fost și jignită de directorul tehnic al Federației Române de Tenis, arată tatăl sportivei într-un interviu pentru Fanatik.

”Anul trecut deja începuse să aibă rezultate, era pe o pantă ascendentă şi le-am cerut un wildcard la turneul de la Bucureşti, pentru că punctele pe care Mihaela le-ar fi primit pentru un tur sau două ar fi ajutat-o foarte mult să urce în clasament la acel moment! Am fost la toţi, şi la preşedinte şi la vicepreşedinte… Iar Daniel Dobre, venit de două săptămâni ca director tehnic al FRT, m-a întrebat iritat de ce tot insist şi cer eu wildcard pentru Mihaela, că şi-aşa e bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă!? Că el decide acolo cine intră pe tabloul de la Bucureşti şi că le va oferi wildcard altor jucătoare, mai tinere”, a spus Mihai Buzărnescu.

– pentru superba performanță din Franța – optimi la Roland Garros – Mihaela va primi cel mai mare premiu din cariera sa: 222.000 de dolari.

– tenismena are, din 2017, un tandem de antrenori. Mihai Buzărnescu a fost antrenor federal, iar în prezent mai activează ca profesor de tenis la Liceul cu Program Sportiv ”Mircea Eliade” din Bucureşti. Al doilea său antrenor, Septimiu Frăţilă (33 ani), a jucat tenis de performanţă, retrâgându-se în anul 2015.

Recomandări:

”Este ceva unic în istoria acestui sport”. Ce a avut de spus CTP despre Mihaela Buzărnescu

Mats Wilander este fascinat de tenisul Mihaelei Buzărnescu. Ce a spus suedezul despre româncă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.