Echipa din România care va juca în cupele europene doar cu copii în tribune

Foto: Universitatea Craiova / Facebook

În urma incidentelor din partida cu ungurii de la Honved Budapesta, când arbitrul meciului din preliminariile Ligii Europa a fost lovit de un obiect aruncat din tribunele stadionului din Craiova, Universitatea a primit o suspendare usturătoare.

Echipa va juca două partide fără spectatori în cupele europene, iar clubul a fost amendat cu 60.000 de euro.

Echipa din Craiova, care va juca împotriva grecilor de la AEK Atena în turul 3 preliminar al Ligii Europa, va putea fi încurajată, însă, din tribune, doar de suporteri cu vârsta până în 14 ani.

Clubul din Bănie le va acorda acestora acces gratuit la meciul tur cu formația elenă, cu condiția ca școala unde studiază să organizeze excursia.

Meciul are loc joi, iar returul duelului este programat o săptămână mai târziu, la Atena.

În cazul în care va trece de AEK Atena (Grecia), în turul al treilea preliminar (meciuri la 8 şi 15 august), Universitatea Craiova va evolua în play-off cu Sparta Praga (Cehia) sau Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată acasă.

În actualul sezon al Ligii Europa, oltenii au învins, mai întâi, cu un dublu 3-2, formația azeră Sabail, iar apoi gruparea maghiară Honved, după două meciuri fără gol, la penalty-uri, cu 3-1.

În prelungirile meciului cu ungurii, arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit cu o brichetă în cap, iar lângă el a explodat o petardă.