Stații de încărcare pentru mașini electrice montate pe stâlpi de iluminat, într-un oraș din România

stație electrică stâlp iluminat
Sursa: „Bună ziua, Brașov”

Primăria Brașov intenționează să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe 3 stâlpi de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană, anunță publicația „Bună ziua, Brașov”.

În acest sens, primăria va supune aprobării Consiliului Local Braşov un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot „EV charging from lampposts”, cofinanţat de EIT Urban Mobility.

„Pe măsură ce tot mai mulţi şoferi trec la vehiculele electrice, devine din ce în ce mai important să se asigure o infrastructură de încărcare adecvată pentru a le satisface nevoile. Acest lucru este valabil în special în zonele urbane, unde accesul la încărcare poate fi limitat, iar şoferii de vehicule electrice se pot confrunta cu dificultăţi în a găsi staţii de încărcare disponibile. (…)

Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare. Prin refolosirea infrastructurii existente, cum ar fi stâlpii de iluminat public, se poate extinde aria de acoperire a încărcării vehiculelor electrice fără a fi nevoie de proiecte de construcţie costisitoare şi perturbatoare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Dispozitivul testat este standard şi poate fi instalat atât pe stâlpi de iluminat cu LED-uri, cât şi pe stâlpi mai vechi. În Braşov au fost montate staţii de încărcare conectate la stâlpi de iluminat și în trecut, încă din anul 2016.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.