Victorie splendidă pentru Simona Halep la Stuttgart. Românca a învins-o pe Muguruza

Simona Halep a debutat la turneul de la Stuttgart cu un succes spectaculos scor 3-6, 6-1, 6-3, în fața Garbinei Muguruza, revanșându-se pentru eșecul suferit în confruntarea din Fed Cup, cu Spania, la începutul sezonului.

Dacă la Galați, constănțeanca nu a făcut față bombardamentului comandat de tânăra Muguruza, a 20-a jucătoare a lumii câștigând sec, scor 6-4, 6-3, aseară, în Germania, Simona Halep a i-a dat o replică pe măsură talentatei sportive în vârstă de 21 de ani.

Iberica născută în Venezuela a început în forță meciul, smulgând numeroase aplauze spectatorilor pentru evoluția ei din primele game-uri. Șvabii au avut ce vedea aseară. Schimburi inteligente de mingi, raliuri puternice, dar și de finețe, însă prima jumătate de oră de joc n-a fost prea plăcută pentru jucătoarea din România, care a fost condusă încă din start, mai întâi cu 2-0, apoi cu 3-1, 4-2 și 5-3.

Muguruza a lovit exact și puternic, mai ales din spatele liniei de serviciu, și a returnat eficient, reușind încă un break în finalul primului set, pe care l-a câștigat meritat, cu scorul de 6-3.

Simona Halep a început greu și manșa secundă, însă a găsit, treptat, slăbiciuni în jocul riscant al adversarei sale. Românca a reușit primul break al setului, și a revenit furtunos în meci, câștigând șase game-uri consecutive. 6-1 pentru Simona în setul doi, după o altă jumătate de oră de tenis, foarte diferită față de prima.

Muguruza s-a regrupat în decisiv, pe care l-a început cu un break convingător. Halep a recuperat handicapul în game-urile următoare, trecând în avantaj (3-2), după ce jucătoarea din Spania a condus cu 2-0.

Simona și-a continuat revenirea splendidă, a pus presiune pe adversară, care a cedat, în cele din urmă, cu 6-3.  Este primul succes al româncei atât împotriva Muguruzei, cât și la competiția germană.

Turneul de la Stuttgart nu este unul bogat, deși este patronat de o marcă de mașini extrem de scumpe. Învingătoarea de pe zgura din Porsche Arena va câștiga doar 124.000 de dolari, o sumă care poate fi obținută doar prin calificarea în turul 3 la orice turneu de Grand Slam.

La Stuttgart, însă, motivațiile sunt de altă natură. Pe lângă cele 470 de puncte WTA, care, în cazul Simonei Halep pot însemna redobândirea locului secund în clasamentul mondial, competiția deschide sezonul pe suprafața roșie. Rusoiaca Maria Șarapova, a cărei poziție e amenințată de româncă, e stăpână de trei ani la acest turneu, unde n-a pierdut niciodată.

Maria Șarapova a plecat cu un Porsche de la ultimele trei ediții ale turneului de la Stuttgart (porsche-tennis.de)
Maria Șarapova a plecat cu un Porsche de la ultimele trei ediții ale turneului de la Stuttgart (porsche-tennis.de)

Jucătoarea născută în Siberia va debuta mâine, împotriva favoritei locale Angelique Kerber, una din cele două nemțoaice rămase în cursă, cealaltă fiind Carina Witthöft, o jucătoare tânără, fără pretenții la trofeu.

Un lucru e clar, dacă va câștiga cel de-al 14-lea meci din carieră la Stuttgart, Șarapova va întâlni o compatrioată, fie Ekaterina Makarova, a șasea favorită, fie pe surprinzătoarea Marina Melnikova, lucky loser-ul competiției.

Cât despre Simona Halep, ea o va întâlni în meciul pentru semifinală pe învingătoarea partidei Sara Errani, din Italia, care a trecut oarecum surprinzător de poloneza Agnieszka Radwanska, și Zarina Dyias, din Kazahstam, care a zdrobit-o, în mod cu totul neașteptat, pe Sabine Lisicki. Jucătoarea din Germania n-a reușit să câștige nici măcar un game.

Intensitatea pe care a arătat-o în duelul cu Muguruza a fost startul perfect pentru un parcurs de succes la Stuttgart.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Românul care a primit o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru afacerea lui
Idei de afaceri. Un buzoian a început să facă mici tradiționali, cu banii câștigați în străinătate
„Nimicul uriaș”. A fost găsit cel mai mare obiect din Univers