„Nimicul uriaș”. A fost găsit cel mai mare obiect din Univers

Astronomii au descoperit cea mai mare structură observabilă din Univers. Interesant este că spațiul care se întinde pe o distanță de 1,8 miliarde de ani lumină este, de fapt, un super-vid.

Istvan Szapudi, de la Universitatea din Hawaii, și colegii săi din toată lumea au încercat să ofere o explicație teoretică anomaliei cosmice.

”Punctul rece” care apare pe monitorizările radiațiilor cosmice i-a intrigat pe cercetători încă de la descoperirea sa, în 2004.

Cercetarea lui Szapudi sugerează că obiectul este un ”super-vid” care se extinde pe o distanță de aproape două miliarde de ani lumii. Variațiile densității galaxiei și radiațiile de fundal sunt deja cunoscute de fizica modernă, însă în această zonă, care se află în direcția constelației Eridanus, este prea vastă și prea pustie pentru a fi explicată de aceste variații.

Vidul este atât de lat încât afectează în mod bizar lumina. Cercetătorii spun că lumina părăsește vidul cu mai puțină energie decât avea când a intrat, fiind întinsă de extinderea accelerată a Universului. Acest lucru poate explica de ce punctul apare să fie rece pe hărțile de radiații.

Szapudi susține că este cea mai mare structură observată vreodată de umanitate. Noua teorie nu oferă nicio explicație asupra formării vidului, dar nici dacă alte puncte reci din Univers sunt la fel de pustii. Chiar și așa, studiile pot deschide calea către înțelegerea acestui obiect uriaș, în care pot încape aproximativ 10.000 de galaxii.

Super-vidul este la aproximativ 3 miliarde de ani lumină de Pământ, o distanță relativ scurtă în Univers.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern