Wozniacki despre Halep: „Dacă cineva trișează, e testat pozitiv pentru dopaj, nu ar trebui să primească invitații”

halep wozniacki
Foto: si.robi / Wikipedia.org / Andrew Campbell / Wikipedia.org

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, fostă număr 1 mondial, a declarat că sportivii care au trișat și s-au dopat nu ar trebui să beneficieze de invitații (wildcards) la turneele importante. Comentariul său vine în contextul revenii Simonei Halep la Miami Open, relatează Reuters.

Simona Halep a revenit pe teren la Miami după mai bine de 1 an și jumătate de suspendare pentru dopaj, primind o invitație (wildcard) din partea organizatorilor.

Halep a pierdut meciul jucat împotriva tenismenei Paula Badosa din Spania, scor 1-6, 6-4, 6-3.

Caroline Wozniacki a fost nemulțumită de revenirea Simonei Halep pe teren datorită unui wildcard:„Am fost foarte deschisă în trecut vizavi de ce părere am despre dopaj. Întotdeauna am vrut un sport curat, corect pentru toată lumea. Cu siguranță, aceasta este părerea mea în continuare.”

„Nu este ceva îndreptat împotriva Simonei, dar dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv pentru dopaj, este părerea mea personală că acea persoană nu ar trebui să primească wildcards după aceea”, a comentat fostul număr 1 mondial.

„Dacă vrei să revii, și a fost o greșeală, după cum înțeleg, ar trebui să începi de jos”, a mai spus jucătoarea daneză.

Simona Halep a acceptat un wildcard pentru a juca la Miami Open, după ce suspendarea de 4 ani pentru dopaj cu roxadustat a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Elveția.

Simona Halep a negat permanent că s-a dopat intenționat cu roxadustat, care este o substanță ce stimulează producerea de globule roșii și ajută la oxigenarea sângelui. Tenismena din România a reacționat și la comentariile lui Wozniacki.

„Nu am greșit cu nimic. Nu am trișat. Nu m-am dopat. Așa că e mai bine dacă citim decizia TAS că a fost vorba de un supliment contaminat, nu a fost dopaj. Nu am avut niciodată nimic de-a face cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, așa că nu sunt o trișoare”, a replicat Halep.

„Mulțumesc organizatorilor turneului pentru că mi-au dat wildcardul și am posibilitatea de a juca într-un turneu atât de important. A fost grozav să mă întorc. O singură persoană care este negativă la adresa mea nu este ceva așa important deoarece am sute de oameni care îmi oferă dragoste”, a mai spus Simona Halep.

Foto: si.robi / Wikipedia.org / Andrew Campbell / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.