Dinamo – Steaua 1-3. Un derby cu două fețe urâte

Steaua a câștigat încă un derby cu Dinamo, aseară, pe Național Arena, după un meci cu numeroase incidente neplăcute, atât pe teren, cât și în tribune.

Victoria o menține pe Steaua în cursa pentru titlu, în timp ce Dinamo, ajunsă la 11 meciuri consecutive fără succes în fața rivalei eterne, se scufundă și mai mult în mediocritate.

Confruntarea dintre singurele echipe din Liga 1 care nu au retrogradat niciodată s-a disputat pe un stadion pe jumătate gol, însă chiar și așa, suporterii dinamoviști au reușit să își facă de cap. Spectacolul pirotehnic din startul partidei a fost urmat de cele mai plictisitoare 45 de minute din istoria derby-ului, cu execuții ridicole de ambele părți.

Repriza secundă a început tot cu fanii ”alb-roșilor” în prim-plan. Petardele aruncate de aceștia în teren l-au speriat atât de tare pe Arlauskis, portarul Stelei, încât viitorul jucător de la Watford a fugit la vestiare. Arbitrul Cristi Balaj, care nu luase decizia să oprească meciul, a decis să îl urmeze, alături de ceilalți jucători.

Partida s-a reluat după 20 de minute de întrerupere, iar Dinamo a început să pună probleme în ofensivă. Elanul ”câinilor roșii” a fost subminat decisiv de Bărboianu, eternul ”comisar” din Ștefan cel Mare. Fundașul dinamovist l-a trântit inutil în careu pe Nicușor Stanciu, care a transformat apoi lovitura de pedeapsă.

Nici două minute mai târziu, același Stanciu avea să rezolve meciul, după cea mai frumoasă acțiune a partidei, cu un șut plasat, pe lângă Marc.

Dinamo a încercat să revină în meci, însă până la golul marcat de Elhamed, când mai erau cinci minute de jucat, nu a reușit mare lucru. La ultima fază a meciului, arbitrul Balaj a dictat un penalty absurd, în nota partidei, iar Prepeliță a executat în forță de la punctul cu var.


Finalul de meci a provocat câteva ciondăneli pe teren, între cele două formații, însă și câteva declarații ridicole ale antrenorului dinamovist Flavius Stoican, aprig contestat de fani aseară.

”Am făcut o primă repriză aproape perfectă. În cea de-a doua am luat goluri stupide. Steaua a marcat din nimic, fiind o echipă foarte speculativă. Gândisem meciul de așa natură încât să păstrăm echilibrul până în partea secundă, când veneam cu jucători importanți de pe bancă – Elhamed, Rotariu Bilinski – și apoi să câștigăm, dar echilibrul s-a rupt la primul penalty”, a spus singurul tehnician din istoria ”alb-roșilor” care a întâlnit Steaua de cinci ori și n-a câștigat niciodată.

De cealaltă parte, Costel Gâlcă a părut mulțumit la final de prestația echipei sale, care se menține la două puncte de liderul-surpriză ASA Târgu Mureș.

”Sunt bucuros. Victoria era singura variantă prin care mai rămâneam în cursa pentru titlu. Am fost superiori. Am convingerea că vom câștiga titlul. Finalul va fi tensionat, însă așteptăm un pas greșit al celor de la ASA”, a spus antrenorul ”roș-albaștrilor” după meci.

Dinamo – Steaua 1-3

Au marcat: Elhamed 90+15 / Stanciu 76 – pen. şi 78, Prepeliţă 90+22 – pen.

Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – M. Cristescu (Bilinski 82), Nedelcearu, Alexe – C. Matei (Rotariu 90+3), M. Niculae, V. Lazăr (Elhamed 73).

Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld (Filip 90+12) – Popa (Ţucudean 86), Stanciu (Iancu 90+6), Tănase (cpt) – Chipciu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Muzeu roman, înființat cu fonduri europene
Spital pentru copii, renovat cu ajutorul voluntarilor