Ziua în care Dinamo a devenit lider în Champions League

Dinamoviștii sunt încurajați frenetic meci de meci. Foto: Dinamo Bucuresti Handbal Club / Facebook

Nu, bineînțeles că nu la fotbal, ci la handbal. Dinamo a devenit prima echipă din România care izbutește să conducă o grupă în Liga Campionilor la handbal masculin.

Cea mai recentă victorie a ”alb-roșilor”, obținută duminică seara în sala din Ștefan cel Mare, este și cea mai importantă de până acum: 24-21 cu puternica formație poloneză Wisla Plock.

Cu toate că nu erau printre marii favoriți ai Grupei D, în care mai evoluează și spaniolii de la Ademar Leon, norvegienii de la Elverum, finlandezii de la Riihimaki Cocks și elvețienii de la Wacker Thun, dinamoviștii conduc în clasament la jumătatea drumului, după cinci partide, din care au câștigat 4 și au pierdut unul singur, în deplasarea din Peninsula Iberică.

Trei tunisieni scriu istorie pentru Dinamo

Vedetele dinamoviștilor sunt trei tunisieni: portarul Makrem Missaoui – extraordinar în fața polonezilor de la Wisla Plock, cărora le-a blocat patru aruncări de la 7 metri, coordonatorul Kamel Alouini, și interul Amine Bannour, principalul om de gol al echipei. Aseară, Bannour a marcat de 7 ori.

Dinamo a condus încă din startul meciului în fața vice-campioanei Poloniei (n.r. – în urmă cu trei sezoane, Liga Campionilor a fost câștigată de o formație leșească, Vive Targi Kielce), având un avantaj de 6 goluri în minutul 12 (8-2), care s-a transformat într-unul de 8 ”lungimi”, în cu 11 minute înainte de final (23-15).

Pentru dinamoviști urmează două meciuri infernale: în Polonia, cu Wisla Plock, și la București, cu Ademar Leon. Dacă vor ieși cu bine și din aceste dueluri, dinamoviștii pot spera la o calificare istorică în faza eliminatorie a Ligii Campionilor.

Pentru a ajunge în optimile de finală, handbaliștii antrenați de Constantin Ștefan, trebuie să încheie Grupa D pe unul dintre primele două locuri și să câștige apoi un play-off, cu o formație venită din Grupa C.

Dinamo București a fost campioana Europei la handbal masculin o singură dată în istorie, în 1965, și a mai pierdut o finală în 1963.