Usain Bolt a debutat oficial într-un nou sport

Unul dintre cei mai mari atleți ai tuturor timpurilor, Usain Bolt, a debutat oficial în fotbalul de performanță.

Bolt, încă deținător al recordurilor mondiale în probele de 100 și 200 de metri, s-a retras din activitatea atletică și a început oficial cariera de fotbalist la formația australiană Central Coast Mariners.

Meciul celor de la Central Coast cu formația de amatori Coast Select a fost primul meci oficial ca fotbalist profesionist al lui Bolt (32 de ani), care a intrat pe teren în minutul 72.

Central Coast a câștigat meciul cu 6-1, în fața a 10.000 de spectatori.

Jamaicanul este de opt ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, el câștigând medaliile de aur la 100 de metri, 200 de metri și ștafeta de 4X100 de metri la trei ediții consecutive ale jocurilor. Totuși, medalia de aur la ștafetă obținută în 2008 a fost retrasă echipei Jamaicăi după ce unul dintre colegii lui Bolt a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.

Bolt este singurul sprinter care a câștigat aurul atât la 100 m, cât și la 200 m plat, la trei ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice.

În trecut, Bolt a fost atras și de cricket, declarând că dacă nu ar fi fost atlet, cu siguranță ar fi încercat acest sport. Dragostea pentru fotbal a jamaicanului este și ea bine cunoscută. El este un fan înfocat al englezilor de la Manchester United și un mare admirator al atacantului olandez Ruud van Nistelrooy.

În 2013, Bolt a jucat și într-un meci de baschet, așa-numitul NBA All-Star Weekend Celebrity Game. Jamaicanul a marcat două puncte în urma unui slam dunk spectaculos, dar a recunoscut că îi lipsesc calitățile esențiale ale unui baschetbalist.

VIDEO:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.