Un român a reușit să dea peste cap circulația trenurilor în Spania după ce a furat 600 de metri de cablu

tren spania
Foto: antgarprats / pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost arestat în Spania, fiind acuzată că a furat 600 de metri de cablu, ceea ce a dus la suspendarea mersului trenurilor timp de 5 ore pe linia de mare viteză dintre Madrid și Catalonia.

Potrivit publicației mediterraneodigital.com, tânărul este de naționalitate română.

Hoțul a cauzat suspendarea circulației a 22 de trenuri, ceea ce a afectat peste 7.200 de pasageri, relatează elmundo.es.

Surse din poliție au declarat că suspectul a fost prins furând cablurile în timp ce trecea prin Santa Oliva (Tarragona) și că s-a opus arestării. Bărbatul este acuzat acum de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Polițiștii au recuperat o parte din materialul furat și nu exclud ca românul să facă parte dintr-un grup organizat care fură astfel de materiale, iar apoi le vinde.

Tânărul de 19 ani este suspectat că a furat noaptea trecută 600 de metri de cablu de fibră optică și semnalizare. În jurul orei 02:30 au fost afectate comunicațiile, semnalizarea, sistemele de telecomandă și alte dispozitive de securitate între L’Arboç (Tarragona) și Figueres-Vilafant (Girona).

Tehnicienii care s-au deplasat în diferite puncte de-a lungul traseului au observat numeroase tăieturi de cablu de fibră optică.

Acum, traficul a fost restabilit. Trenurile pot circula de-a lungul întregii linii dintre Madrid și Barcelona, însă se estimează că pe parcursul călătoriei pot fi înregistrate întârzieri din cauza restricțiilor de viteză, deoarece sistemele nu sunt pe deplin reglate.

Foto: antgarprats / pixabay.com

Te-ar putea interesa și:

Câți metri pătrați are un ar

Câți metri pătrați are un hectar