Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020 va fi la București, la Romexpo

Foto: UEFA

Tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul European de fotbal din 2020 va avea loc la București. Anunțul a fost făcut de francezul Christian Karembeu, ambasador al competiției.

Fostul internațional francez a dezvăluit că evenimentul se va produce în 30 noiembrie 2019, la Romexpo, în București.

”Sunt aici ca să prezint trofeul și să anunț că pe acest stadion se vor juca 4 meciuri. Sunt aici ca să văd aduc o veste foarte bună, pe care vă rog să o rețineți. Pe 30 noiembrie 2019 București va organiza evenimentul de tragere la sorți EURO 2020. Vă felicit încă de pe acum și vă doresc mult succes”, a declarat Christian Karembeu.

Bucureștiul va găzdui, pe Arena Națională, patru meciuri la turneul final al Euro 2020, trei în faza grupelor și unul în optimile de finală.

Europeanul de anul viitor este primul care va fi găzduit de 12 orașe de pe Bătrânul Continent și va strânge la start 24 de echipe. Va fi primul turneu al Euro care va folosi arbitrajul video.

Rămâne de văzut dacă România va reuși să se califice la Euro 2020. După eșecul din Liga Națiunilor, unde a ratat calificarea în play-off-ul pentru un loc la turneu în fața Serbiei, tricolorii vor începe, săptămâna viitoare, drumul în preliminarii.

România face parte din Grupa F, urmând să joace primul meci în deplasare, cu Suedia. Din grupă mai fac parte alte două echipe nordice – Norvegia și Insulele Feroe -, dar și Spania și Malta.

Primele două echipe clasate la finalul celor 10 meciuri se califică la Euro 2020.