Sorana Cîrstea, din nou într-o finală WTA, după 6 ani de așteptare

Ultima oară când Sorana Cîrstea (29 de ani) juca o finală în circuitul WTA, era în 2013, la Toronto, în Canada, împotriva Serenei Williams. Acum, șase ani mai târziu, jucătoarea română de tenis poate să cucerească titlul la Tașkent, în Uzbekistan.

În semifinalele turneului de 250 de mii de dolari de la Tașkent, Sorana Cîrstea a spulberat-o pe Katarina Zavatska, din Ucraina, cu un sec 6-0, 6-3.

Românca de pe locul 95 în lume și ultimul cap de serie în Uzbekistan, le-a mai învins, în drumul ei spre a patra finală din carieră, pe cehoaica Denisa Allertova, pe belgianca Ysaline Bonaventure și pe muntenegreanca Danka Kovinici.

Sorana Cîrstea a câștigat singurul ei titlu WTA din palmares în urmă cu 11 ani, tot la Tașkent. Avea doar 18 ani. Atunci, Sorana o învingea în finală pe nemțoaica Sabine Lisicki, în timp ce în finala de mâine ea o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre cehoaica Kristyna Pliskova și belgianca Alison Van Uytvanck.

Pe lângă cele amintite mai sus, Sorana Cîrstea a mai jucat o finală în carieră, în 2007, la Budapesta, fiind învinsă de argentinianca Gisela Dulko.