Șocul anului în fotbal: FC Liverpool a luat bătaie cu 7-2!

FC Liverpool a suferit cel mai dur eșec din ultima jumătate de secol. Foto: Aston Villa FC / Facebook

Campioana Angliei a suferit una dintre cele mai severe eșecuri din istorie, duminică seară, la Birmingham, în fața celor de la Aston Villa: 2-7!

”Cormoranii” sunt primii campioni în exercițiu din Anglia care primesc șapte goluri într-un meci de campionat de la eșecul suferit de Arsenal cu 7-1 pe terenul lui Sunderland, în septembrie 1953.

Eșecul suferit de Liverpool este cu atât mai șocant cu cât trupa antrenată de Jurgen Klopp a fost învinsă de doar patru ori în Premier League din ianuarie 2019.

”Am pierdut complet firul poveștii chiar de la scorul de 1-0”, a spus tehnicianul german pentru BBC.

Ollie Watkins a marcat de trei ori pentru Aston Villa, iar Jack Grealish a fost implicat în cinci goluri ale gazdelor. Pentru Liverpool, egipteanul Mohammed Salah a semnat o ”dublă”.

Liverpool vine după un sezon extraordinar, în care a reușit să câștige primul tilu de campioană a Angliei după 20 de ani.

”Cine își dorește să piardă cu 7-2? În urmă cu câțiva ani, ne-am propus să scriem istorie, însă nu ne dorim acest fel de istorie. Am avut multe ocazii de gol, însă când primești șapte goluri nu poți să spui că meciul s-ar fi putut încheia 7-7!”, a mai spus Klopp.

Liverpool nu mai primise șapte goluri într-un meci oficial de 57 de ani, din 15 aprilie 1963, când cedau tot cu 2-7, pe terenul lui Tottenham Hotspur, tot în campionat.

FC Liverpool a dominat copios primul eșalon valoric al fotbalului englez în sezonul trecut, câștigând campionatul la o diferență de 18 puncte.

În acest an, rivala de cartier a ”cormoranilor”, Everton încearcă să le dea replica, fiind pe primul loc după patru partide în Premier League. Everton e singura formație care n-a cedat niciun punct în campionat în acest sezon.