Simona Halep știe împotriva cui va juca în primul tur la Australian Open 2020

Învinsă clar de forțoasa bielorusă Aryna Sabalenka în sferturile de finală la Adelaide, Simona Halep se poate concentra pe cel mai important turneu al începutului de an: Australian Open 2020.

Competiția de la Melbourne, pe care Simona Halep a fost foarte aproape să o câștige în urmă cu doi ani, cedând la mare luptă într-o finală cu daneza Caroline Wozniacki, începe săptămâna viitoare.

Cap de serie 4 la Australian Open 2020, românca în vârstă de 28 de ani o va întâlni în primul tur pe americanca Jennifer Brady, jucătoare cu patru ani mai tânără și aflată pe locul 49 WTA.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în fazele incipiente ale Mastersului Canadei, de anul trecut, când americanca i-a dat mari bătăi de cap Simonei, dar constănțeanca s-a impus splendid cu 4-6, 7-5, 7-6 (5).

Simona Halep – Jennifer Brady, Australian Open 2020

La Australian Open, Brady a reușit să ajungă cel mai departe până în turul al patrulea, în 2017, unde a fost zdrobită de Karolina Pliskova.

Simona Halep este favorită în acest meci, însă testul nu va fi deloc unul ușor pentru campioana din România.

Dacă va ieși învingătoare și de această dată, Simona Halep își va continua aventura la Australian Open 2020 cu un duel împotriva neobositei japoneze Misaki Doi sau a unei jucătoare venite din calificări.

În sfertul de tablou în care este Simona Halep mai sunt jucătoare interesante, precum belgianca Elise Mertens, americancele CiCi Bellis și Danielle Rose Collins, cât și elvețianca Belinda Bencic sau bielorusa Aryna Sabalenka.

Pe tabloul principal feminin de la Australian Open 2020 mai sunt și Irina-Camelia Begu, care o va întâlni pe competenta olandeză Kiki Bertens (cap de serie 9) și Sorana Cîrstea, care se va duela cu cehoaica Barbora Strycova, favorită 32.