Simona Halep calcă totul în picioare la Madrid. N-a pierdut niciun set până în ”sferturi”

Simona Halep a învins-o pe Kristyna Pliskova, din Cehia, cu scorul de 6-1, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, unde caută al treilea trofeu consecutiv.

Româncei în vârstă de 26 de ani, lider mondial, îi priește zgura din capitala Spaniei. Simona Halep a reușit să o învingă, pentru a treia oară din tot atâtea dueluri, pe Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, care a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut și de calificări.

Constănțeanca a defilat în primul set, așa cum o făcuse și în partidele câștigate clar, cu Ekaterina Makarova și Elise Mertens, în tururile precedente, însă a tras serios în cel de-al doilea, desprinzându-se târziu de cehoiacă. Meciul a durat o oră și 15 minute.

În partida următoare, Simona Halep ar putea încrucișa racheta cu sora geamănă a adversarei de azi, Karolina, sau cu americanca Sloane Stephens, campioana în exercițiu de la US Open.

Victoria de astăzi este a 15-a consecutivă pentru Simona Halep la Madrid, unde nu a mai pierdut un meci din 2015.

Halep și-a cedat o singură dată serviciul la Madrid

Singurul break reușit de adversarele Simonei în acest an la turneul de la Madrid a fost izbutit de rusoaica Makarova, în primul tur. A fost și singurul game pe care l-a câștigat aceasta. În fața belgiencei Elise Mertens, la fel ca în partida de azi, românca a anulat toate șansele de break ale adversarelor.

Simona Halep este cea mai eficientă jucătoare la retur din circuit, câștigând aproape jumătate din puncte. În ceea ce privește game-urile câștigate pe serviciul oponentelor, românca este pe locul 2 în topul anual, cu un procentaj de 48%, în urma americancei Sloane Stephens, cu 50%.