Se retrage o mare adversară a Simonei Halep

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open 2018
Caroline Wozniacki . Foto: Wikimedia Commons

Daneza Caroline Wozniacki, care i-a suflat Simonei Halep titlul la Australian Open 2018 în finală, va agăța racheta în cui după turneul de Grand Slam de la Melbourne din 2020.

Wozniacki are doar 29 de ani și a fost lider mondial timp de 71 de săptămâni. Wozniacki nu a făcut un an 2019 prea grozav, încheindu-l pe locul 37 în lume.

”Am jucat tenis la nivel profesionist încă de la vârsta de 15 ani. La acea vreme am experimentat un prim capitol minunat al vieții mele. Cu 30 de titluri WTA, numărul 1 mondial timp de 71 de săptămâni, o finală câștigată la Turneul Campioanelor, trei Olimpiade, inclusiv purtarea drapelului pentru Danemarca și câștigarea Australian Open, în 2018, am cucerit tot ce am visat vreodată pe terenul de tenis”, a scris sportiva care a câștigat peste 34 de milioane de dolari doar din premii.

Sportiva din Danemarca și-a explicat decizia într-o amplă postare pe Instagram:

”Întotdeauna mi-am spus că, atunci când va veni vremea, sunt lucruri în afară de tenis, pe care vreau să le fac. Recent, am descoperit că vreau să realizez mai multe lucruri în afara terenului. Să mă căsătoresc cu David a fost unul dintre scopurile mele. Să întemeiez o familie cu el în timp ce continui să călătoresc prin lume aducând la cunoștință oamenilor despre poliartrita reumatoidă. Așadar, azi anunț faptul că mă retrag din tenisul profesionist după Australian Open, în luna ianuarie. Acest lucru nu are nimic de a face cu sănătatea mea și nu înseamnă un rămas bun.”

Caroline Wozniacki are în palmares un singur titlu de Grand Slam, cucerit în ianuarie 2018, la Australian Open, după o finală de infarct cu Simona Halep, scor 7-6, 6-3, 6-4.

În total, daneza a câștigat 30 de turnee în circuitul WTA.