Cîrstoiu: „Nu am luat decizia de a face un pas înapoi, pentru că un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu
Cătălin Cîrstoiu

Fostul candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, marţi, că, în ultima lună, a muncit pentru „un proiect matur” de administrare a Capitalei şi că nu a luat decizia de a face „un pas înapoi”, însă decizia politică trebuie să revină liderilor politici.

„În ultima lună, am muncit pentru un proiect matur de administrare a Capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziţia oamenilor calităţile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii şi să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac şi eu parte. Poate este momentul pentru o discuţie aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieţi, oriunde lucrează”, a scris Cîrstoiu, pe Facebook.

Medicul a adăugat că nu el a decis să facă „un pas înapoi”.

„Nu am luat decizia de a face un pas înapoi, pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru Bucureşti. Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienţii îşi aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuţi bine. Trataţi. Eu le mulţumesc bucureştenilor care mă apreciază”, spune Cîrstoiu.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.