Preliminarii Euro 2020. Grupa de coșmar în care ar putea pica România

FOTO: FRF.ro
FOTO: FRF.ro

Naționala de fotbal a României a învins, aseară, selecționata Muntenegrului, în ultima etapă a grupei din Divizia C din Liga Națiunilor. A încheiat pe 2, după Serbia, care a promovat în Divizia B valorică a acestei competiții.

Fotbaliștii selecționați de Cosmin Contra ar fi avut nevoie de încă un gol la Muntenegru pentru a face parte din urna a treia la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020.

Grupele preliminariilor pentru Campionatul European de Fotbal din 2020 vor fi aflate după tragerea la sorți de pe 2 decembrie, de la Dublin. Iată cum vor arăta urnele valorice:

Urna 1: Elveția, Portugalia, Olanda, Anglia, Belgia, Franța, Spania, Italia, Croația, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

Urna 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Slovenia, Estonia, Lituania, Georgia

Urna 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxembourg, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

O grupă de coșmar pentru România ar putea fi cu Franța, câștigătoarea Campionatului Mondial, Germania, Serbia, Armenia și Letonia.

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019.

Ultimele patru naționale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obțin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) își vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Națiunilor, și finala (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.