Povestea eroului echipei naționale în Portugalia. A fost la Steaua, Dinamo și Inter Milano

Ionuț Radu FOTO: FRF
Ionuț Radu FOTO: FRF

Naționala de tineret a României la fotbal, antrenată de Mirel Rădoi, a reușit să învingă echipa Portugaliei, într-un meci care contează pentru calificarea la Campionatul European U21 2019. Portarul Ionuț Radu a fost declarat eroul meciului, după ce în minutul 9 al prelungirilor a reușit să scoată un penalti și a păstrat scorul de 2-1 pentru România.

Într-un interviu pentru FRF, întrebat cum a trăit faza penaltiului, Ionuț Radu a spus că a simțit că „timpul stă în loc”.

„A fost un moment intens, am simțit că timpul stă în loc, dar, cel mai important, am simțit că toți colegii și toți oamenii din staff sunt alături de mine. Am fost eu și adversarul, față în față, dar nu m-am simțit singur. Am fost România și pot spune că acel penalty a fost apărat de toată echipă, de o țară întreagă, nu doar de mine”, a declarat Ionuț Radu, pentru FRF.

România este în acest moment pe locul al doilea în grupă (15 puncte), după Bosnia (18 puncte), însă are un meci mai puțin. Mai sunt trei meciuri de disputat, următorul fiind luni, la Ovidiu, pe stadionul echipei lui Gică Hagi, Viitorul, contra Bosniei.

„Suntem România, suntem buni, nu trebuie să ne fie frică de nimeni. Suntem o echipă și luptăm împreună! Suntem niște norocoși că avem posibilitatea de a face atâția români fericiți. E timpul nostru, e momentul să ne calificăm și să demonstrăm cine suntem și din ce suntem făcuți! Luptăm pentru noi, luptăm pentru Români”, e mesajul portarului pentru coechipierii lui înainte de cele trei meciuri.

Ionuț Radu evoluează acum la Genoa, în Seria A, unde a fost vândut de Inter Milano. S-a născut în București și a început fotbalul la academia de tineret FC Viitorul București. În 2005 a ajuns la juniorii FC Steaua.

În 2012, din cauza subfinanțării echipelor de juniori de la Steaua, părinții au reușit să obțină declararea sa ca jucător liber de contract și a ajuns la Dinamo București. Trei ani mai târziu a fost transferat în Italia, la Pergolettese, din Serie C2. Acolo a fost remarcat de Inter Milano și a fost adus la echipa de Primavera.

Clasamentul grupei:
1. Bosnia-Herțegovina 8 meciuri/18 puncte
2. ROMÂNIA 7/ 15
3. Portugalia 7/ 13
4. Țara Galilor 7/ 10
5. Elveția 8/ 7
6. Liechtenstein 7/ 0

FOTO: FRF

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.