Momentul în care două avioane aproape s-au ciocnit în aer | VIDEO

avion
Foto: Captură Twitter malik_dambah

Administrația Federală de Aviație din SUA investighează un incident petrecut pe Aeroportul Orlando din statul Florida, după ce două avioane aproape s-au ciocnit, relatează abcnews.com.

Pilotul unui avion de mici dimensiuni Cessna 172, care urma să aterizeze, a reușit să evite o ciocnire cu un avion al companiei Delta Air Lines, care tocmai decola. Incidentul a avut loc pe 17 august, însă informațiile au ajuns abia acum în spațiul public.

Avioanele au ajuns la o distanță de 480 de metri pe orizontală și la doar 150 de metri pe verticală.

Malik Clarke, pilotul avionului Cessna, a declarat pentru ABC News că el îndeplinea instrucțiunile primite de la turnul de control când a văzut avionul Delta pe pistă.

„Am crezut că aterizase deoarece ne-am gândit că e imposibil ca cei de la turnul de control aerian să ne pună într-o astfel de situație”, a spus el.

Însă când a văzut că avionul Delta decolează, Clarke și-a dat seama că trebuie să reacționeze rapid.

„Așa că imediat am întors avionul spre dreapta și am urcat cât de repede am putut deoarece știam că un Boeing 757 de la Delta se ridică mult mai rapid decât avionul pe care îl pilotam eu”, a explicat el.

Videoclipul publicat pe rețelele de socializare de Malik Clarke arată cum avionul Delta trece foarte aproape de micul avion.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.