Un bărbat a ajuns în comă din cauza unui fir de păr crescut pe sub piele. Medicii i-au dat 4% șanse de supraviețuire

picioare fir păr
Foto: reead / pixabay.com / GoFundMe

Un bărbat din Texas, SUA, a ajuns în comă din cauza unui fir de păr crescut sub piele pe care a încercat să și-l scoată singur și care s-a infectat. Din fericire, bărbatul și-a revenit, deși la un moment dat medicii nu-i dădeau decât 4% șanse de supraviețuire, relatează „The New York Post”.

În vârstă de 36 de ani, Steven Spinale a încercat să își scoată un fir de păr crescut pe sub piele în zona inghinală. Zona s-a infectat, iar infecția a dus la septicemie. Bărbatul a fost internat în spital la finele anului 2022.

„Tot ce și-au putut da seama [medicii] a fost că sângera intern de undeva”, a povestit sora sa, Michelle, pe o pagină GoFundMe care a strâns peste 8.000 de dolari pentru îngrijirea fratelui său.

După internare, starea de sănătate a lui Steven s-a deteriorat rapid, iar bărbatul a fost conectat la aparate care să-l ajute să rămână în viață.

Septicemia reprezintă un răspuns acut al sistemului imunitar la o infecție severă, care duce adesea la deteriorarea țesuturilor și a organelor pacientului, potrivit mediclim.ro. Poate duce la șoc, insuficiență multiplă de organe și moarte, mai ales dacă nu este identificată devreme și tratată cu promptitudine.

Potrivit NHS (sistemul public de sănătate din Marea Britanie), septicemia se produce atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la o infecție și începe să distrugă țesuturile și organele din corp. Septicemia, numită și sepsis, nu se ia de la o altă persoană.

steven septicemie
Foto: GoFundMe

În spital, Steven s-a îmbolnăvit și de gripă A și a făcut pneumonie la ambii plămâni. Ca să-l salveze, medicii l-au plasat într-o comă indusă timp de 3 săptămâni, a mai povestit Michelle. La un moment dat, aceștia i-au spus că fratele ei nu mai are activitate cerebrală și că șansele de supraviețuire sunt de aproximativ 4%.

A trebuit să fie supus unei operații pe cord deschis și să petreacă două săptămâni într-un pat rotativ pentru a fi ajutat să respire și să i se scurgă lichidele din plămâni.

steven septicemie
Foto: GoFundMe
steven septicemie
Foto: GoFundMe

Cu toate acestea, bărbatul a supraviețuit și și-a revenit. La sfârșitul anului 2023, deci la un an de când s-a îmbolnăvit, și-a recăpătat și abilitatea de a merge.

„Nu ne-am pierdut niciodată speranța sau credința. Și slavă Domnului că nu am făcut-o pentru că uită-te la el acum!”, a povestit Michelle într-un clip pe Tik-Tok.

@michellebell111 Replying to @Travel girl #brotherskeeper #wakingupfromacoma #coma #spinalestrong #drsmakemistakes ♬ Never Give Up – Motiversity & Coach Pain & Dr. Jessica Houston

Foto: reead / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.