O profesoară și-a donat un rinichi pentru a salva viața unui copil pe care nu-l cunoștea

donație rinichi sua
Foto: Captură YouTube

O profesoară din Texas, SUA, și-a donat un rinichi pentru a salva viața unui copil pe care nu-l cunoștea, relatează CBS News.

Baer Sobieralski din Texas s-a născut cu o boală genetică rară și suferea de insuficiență renală înainte de naștere.

Deoarece în familia sa nu exista niciun membru apt să doneze un rinichi, Baer a fost pus pe o listă de așteptare. Însă timpul trecea, așa că familia copilului – care are acum 2 ani – a făcut un apel public.

„Dacă am avea un donator în viață, gata de operație, am putea să o facem mâine”, a declarat tatăl lui Baer, Keith Sobieralski, în iunie anul trecut.

Așa a aflat de caz Jane Callahan, o profesoară din Texas, care a decis să ofere unul dintre rinichii săi bebelușului pe care nu îl cunoștea personal. Callahan este profesoară la clasa a treia și își crește singură cei 2 copii.

„Pur și simplu știam că dacă voi fi testată, voi fi compatibilă”, a spus Callahan pentru CBS News. Ea i-a spus mamei lui Baer, Mallory Sobieralski, că i-ar plăcea să se întâlnească. „A fost unul dintre cele mai profunde momente din viața mea”, a spus Mallory.

Operația de transplant a durat 5 ore și a avut loc în decembrie anul trecut la Spitalul de Copii din Houston, Texas. Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar acum Baer se simte foarte bine.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.