Iubitul tenismenei Sabalenka a murit la 42 de ani în timp ce se afla la Miami pentru a o susține

sabalenka
Foto: Instagram

Iubitul Arynei Sabalenka, jucătoarea de tenis din Belarus care este la ora actuală numărul 2 mondial în clasamentul WTA, a murit la doar 42 de ani, în timp ce se afla în SUA pentru a o susține pe sportivă în turneul Miami Open, relatează „Daily Mail”.

La turneul organizat în perioada 17 – 31 martie participă și Simona Halep, reîntoarsă recent în competiții după ce suspendarea pentru dopaj a fost redusă.

Konstantin Koltsov, fost jucător de hochei din Belarus, a murit la vârsta de 42 de ani în timp ce se afla în Miami pentru a o susține pe Sabalenka. Presa din Belarus a relatat că fostul sportiv ar fi murit din cauza unui „cheag de sânge”.

Moartea fostului sportiv profesionist a fost confirmată pe site-ul de mesagerie Telegram prin contul fostului său club Salavat Yulaev Ufa, din Rusia.

„Cu profundă durere vă informăm că antrenorul lui Salavat Yulaev, Konstantin Koltsov, a încetat din viață”, se arată în comunicatul clubului rus.

„A fost o persoană puternică și veselă, a fost iubit și respectat de jucători, colegi și fani. Konstantin Evgenievici va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului nostru. Koltsov a câștigat Campionatul Rusiei și Cupa Gagarin cu Salavat Yulaev și a făcut o treabă grozavă în echipa de antrenori ai echipei”, se mai arată în comunicat.

Konstantin Koltsov a jucat pentru echipa sa națională la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 și 2010. A jucat și pentru echipa Pittsburgh Penguins din Liga Națională de Hochei (din SUA și Canada).

Moartea lui Koltsov vine la numai 5 ani după ce Sabalenka și-a pierdut tatăl, la rândul său fost jucător de hochei, la vârsta de 43 de ani.

Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka. Foto: Hameltion / Wikipedia.org

Fostă număr 1 mondial, Sabalenka a câștigat până acum două turnee de Grand Slam, în 2023 și 2024, ambele la Australian Open.

În vârstă de 25 de ani, jucătoarea de tenis este programată să joace primul ei meci la Miami Open vineri, 22 martie.

Foto: Hameltion / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.