Ipoteza luată în calcul în cazul asistentului care a sedat intenționat 3 paciente

injecție doză
Foto: jaytaix / pixabay.com

Asistentul acuzat că a sedat intenționat 3 paciente administrându-le doze foarte mari de diazepam este suspectat că ar fi intenționat să le violeze pe femei, relatează observatornews.ro.

Cazul a ajuns în atenție publică miercuri, 10 mai, după ce ziarul „Libertatea” a dezvăluit că un asistent în vârstă de circa 20 de ani de la Spitalul Militar Central le-a administrat doze foarte mari de diazepam celor 3 paciente, iar una dintre ele a intrat în stop cardiorespirator.

Din fericire, femeia a fost salvată.

Motivul încă nu este cunoscut, însă medicii au suspiciuni că intenția asistentului ar fi fost să le abuzeze sexual pe paciente, mai notează observatornews.ro.

Procurorii militari au deschis o anchetă pentru tentativă de omor. A fost alcătuită și o comisie de anchetă internă, în spital, care încearcă să stabilească modul în care asistentul a avut acces la medicamente.

Cele 3 paciente nu aveau prescris vreun tratament cu diazepam. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 6 mai.

Foto: jaytaix / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.