O rețetă ilizibilă scrisă de un medic a făcut senzație pe internet: „Ce mi-a scris oftalmologul aici”

Sursa: Reddit

O rețetă scrisă de un medic oftalmolog a stârnit numeroase reacții pe rețeaua de socializare Reddit din cauza scrisului ilizibil.

Rețeta a fost postată de un utilizator în încercarea de a înțelege, cu ajutorul altor internauți, ce a scris doctorul în rețetă.

„Ce c*%$& mi-a scris oftalmologul aici”, a scris internautul în mesajul ce însoțește rețeta. Postarea a strâns peste 100 de comentarii, multe dintre ele critice la adresa medicilor care nu își dau interesul să scrie citeț.

„Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator. Zici că îi învață în facultate să scrie urât, altfel nu iau rezidențiatul”, a comentat un utilizator, iar cineva a întrebat: „Crezi ca el știe să citească ce a scris? Calitatea scrisului spune multe despre un om vis-a-vis de relația lui cu semenii.”

„Hmmm… teoria mea e că scriu urât încă din facultate, la examene, când profii sunt „aaaa nu înțeleg da’ probabil știe băiatu’ dacă a scris atât.” :))”, a apreciat un alt internaut.

Sursa: Reddit

Din fericire, rețeta a fost descifrată de un medic, utilizator al rețelei Reddit: „Buna! Sunt medic oftalmolog. Consultul si recomandarile sunt:

VOD= 0.9 fc 1 cct ( -0.75 dcyl ax 175′) – astea inseamna ca vederea ochiului drept este 90% fara ochelari si 100% cu o mica dioptrie cilindrica ( aveti un mic astigmatism pe ochiul drept), nu este neaaparat necesar un ochelar pentru asta.

VOS= 1 fc ( vedere 100% pe ochiul stang)

TOD= 18 mm HG TOS= 16 MM HG ( NCT) ( tensiunea oculara la ambii ochi este in limite normale , NCT inseamna non- contact se refera la modalitatea de masurare la tensiunii oculare- cu acel puff care vine spre ochi)

Hylo Dual, solutie oftalmica DS 2 picaturi de 3 ori/zi ( AO- ambii ochi) ( aveti recomandate niste lacrimi artificiale pentru uscaciunea oculara sau pt un plus de confort daca lucrati in fata monitorului)
Omega 3, 100 m DS 1 tb/zi ( supliment recomandat cel mai probabil pt ca dl dr a remarcat infiltrat lipoidic la ambii ochi – niste mici depozite lipidice ( grasimi) la nivelul suprafetei oculare – nu este altceva de facut pentru asta, e doar o particularitate a ochiului dvs, puteti eventual sa faceti analizele de rutina cu determinarea colesterolui, nu este ceva evolutiv in principiu si trebuie sa faceti doar controlul anual oftalmologic)

Pol anterior : infiltrat lipoidic paralimbic ( ce am spus mai sus) FAO: ( examenul fundului de ochi) – drusen papilar ( o modificare congenitala la nivelul capului nervului optic, cu un aspect particular usor denivelat prin prezenta unor depozite la nivelul lui- se urmareste doar la controalele de rutina, nu averi alte recomandari particulare pt asta), in rest detalii normale.

Concluzie- mic astigmatism pe OD ( nu necesita corectie optica, decat daca va doriti neaaparat ochelari), in rest consultul oftalmologic se inacadreaza in limite normale, cu cateva particularitati. Nu este necesar altceva decat consultul anual de rutina.”

„EDIT: eroul de care am avut nevoie, s-a descifrat”, a răspuns pacientul. Mai mulți internauți i-au recomandat să schimbe oftalmologul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.