Ghinion groaznic pentru Mihaela Buzărnescu la Montreal

Mihaela Buzărnescu a părăsit în lacrimi turneul de la Montreal. Foto: Captură Youtube

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a suferit o accidentare teribilă la gleznă în meciul cu ucraineanca Elina Svitolina, în turul doi al importantului turneu de la Montreal.

Buzărnescu, 30 de ani și locul 20 în ierarhia mondială, i-a dat o replică pe măsură ucrainencei Svitolina, deținătoarea trofeului la Openul Canadei, însă a fost forțată să abandoneze în setul decisiv, după o accidentare serioasă la gleznă.

Românca a pierdut primul set la 3, însă a revenit spectaculos în cel de-al doilea, pe care l-a câștigat la tie-break, cu 7-5. În ”decisiv”, românca a condus cu 3-0, însă Svitolina a reușit să răstoarne scorul și să preia conducerea, în momentul în care Buzărnescu a călcat strâmb și a început să plângă de durere.

Adversara sa a încercat să o consoleze, iar meciul a fost oprit. Românca a părăsit terenul cu un bandaj consistent pe piciorul drept, în aplauzele publicului.

O entorsă de gradul unu sau doi

”Urmează să facă RMN să vedem ce are. Entorsa e de gradul unu sau doi, nu cred că e de trei, dacă era nu mai putea să meargă. Spre dimineață am vorbit cu ea, zicea că o doare, nu s-a umflat așa tare, dar durerea este. Probabil unde s-a răcit mușchiul după efortul depus, de aceea o doare”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Mihai Buzărnescu, tatăl sportivei din România.

Mihaela Buzărnescu, care a avut mari probleme de sănătate, în special la genunchi, în ultimii ani, petrecând ani buni în afara terenului de tenis, tocmai câștigase primul turneu WTA din carieră. Bucureșteanca se impusese pe cimentul de la San Jose, la sfârșitul săptămânii trecute.

Meciul Simonei Halep, tot din turul 2 la Montreal, a fost întrerupt în primul set, din cauza ploii. Liderul mondial nu a avut un start prea grozav de partidă, fiind condusă cu 4-3 de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova în momentul în care partida a fost suspendată.

Tot în turul 2 va juca și Sorana Cîrstea. Fosta finalistă a competiției din Canada va juca împotriva americancei Venus Williams pentru un loc în optimile de finală, unde o va putea întâlni chiar pe Simona Halep.