Fotbalul românesc, după coronavirus. Burleanu: ”Impactul crizei poate fi dincolo de cel mai crunt coșmar”

Harlem Gnohere a adus a treia victorie pentru FCSB în Grupa G a Ligii Europa. Foto: FC Steaua București
Foto: FC Steaua București / Facebook

Fotbalul românesc, care nu se simțea bine nici înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus care a dus la blocarea completă a sportului profesionist, ar putea suferi enorm dacă restricțiile se prelungesc.

N-o spunem noi, ci șeful Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

”Dacă e să vorbim de impactul financiar, cele mai puternice campionate, preconizează pierderi între 20 și 25% dacă nu se vor relua campionatele. Asta preconizez că va fi și la Liga 1 dacă nu vom începe mai devreme de iunie. Îmi e teamă că dacă nu reluăm campionatul cel târziu în luna mai, nu mai găsim 14-16 cluburi profesioniste în primele două ligi. Impactul acestei crize poate fi dincolo de cel mai crunt coșmar. Chiar dacă unele se vor salva, vor fi afectate în următorii ani”, a declarat Burleanu pentru Gazeta Sporturilor.

Când ar putea să reînceapă meciurile în Liga 1

”Luând în considerare toate aspectele, spun că nu vom susține înghețarea competițiilor până nu vom epuiza toate variantele. Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren”, a adăugat Burleanu, înaintând ca posibile date de reluare a partidelor zilele de 27 mai sau 13 iunie.

”Fotbalul se va schimba. Va fi o resetare totală. Fotbalul va fi total diferit, inclusiv față de ceea ce știam în urmă cu câteva zile”, mai crede șeful FRF.

”Obiectivul este salvarea cluburilor. Doar așa ne putem asigura că vom avea aceleași locuri de muncă în viitor”, a completat șeful FRF.

Toate competițiile fotbalistice din Europa, cu excepția notabilă a celor din Belarus, au fost întrerupte din cauza măsurilor de stopare a răspândirii coronavirusului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.